Luigit megállította a technika

Hétvégén Nyirádon rendezték a Rallycross Európa-bajnokság soron következő futamát, ahol az OXXO Energy pilótája, Lajos Gyula “Luigi” kategóriájában idén is a legjobb a magyar eredményt érte el, mégsem volt boldog a futamok után.

 – Nagyon készültünk a hétvégére, a futamok is ennek megfelelően indultak – kezdi beszámolóját Luigi –, folyamatosan az első 5-ben autóztam, közel voltam az elejéhez. Azt gondolom, tudtam azt, ami a döntőhöz kellett volna, de sajnos a technika közbeszólt. Az egyik előfutamon eltört a féltengelyem, ami után a csapat kicserélte mindkettőt, nehogy még egyszer meg kelljen állnom emiatt. Az elődöntőben a negyedik rajtkockából indulhattam, de a rajtnál ismét eltört a féltengely, így végül el sem tudtam indulni. Állítólag a differenciálművel van probléma, de a csapat még nem tudja pontosan, a héten fog kiderülni, mi okozta a féltengelyek törését – ez persze rajtam már nem segít.

– Az előfutamokban szerzett pontok alapján, az új pontozási rendszer szerint 10 pontot szereztem, amivel tízedik lettem idén. Ez két hellyel jobb, mint a tavalyi eredményem, ez Super 1.6-os karrierem legjobb eredménye, mégsem tudok annyira örülni neki, mint egy évvel ezelőtt a tizenkettedik helynek, ugyanis idén egyértelműen döntősnek kellett volna lennem. A tempóm és az időeredményeim egész hétvégén arra utaltak, hogy ott lehetek a döntőben.

A verseny után a Skoda németországi csapatának vezetője is odament pilótánkhoz, és elmondta, mindenki arra számított, hogy Luigi ott lesz a döntőben. Olyannyira, hogy még ők is rá építették taktikájukat – ugyanis Luigi mögül rajtoltak az elődöntőben –, és az volt a tervük, hogy mivel versenyzőnk úgyis előremegy és be fog jutni, ők próbálnak rajta maradni, és így talán nekik is sikerülhet…

 

– Nagyon szomorú vagyok, hogy itthon, hazai közönség előtt egy ilyen hiba miatt nem sikerült döntőbe jutni. A csapat is nagyon sajnálja, és szeretnék jóvátenni a dolgot, de hogy ezek után velük lesz-e a folytatás, az a hét második felében fog eldőlni.

 

Az elődöntőben a rajt pillanata, amikor megadta magát a féltengely, az alábbi videón látható:

http://www.youtube.com/watch?v=b-4TzdAOXmA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*