Luigi újabb győzelmet aratott az osztrák és a cseh bajnokságban – maximális pontszámmal áll a bajnokságok élén!

Greinbachban rendezték a soron következő osztrák és cseh rallycross bajnoki futamot, melyre Luigi mint a bajnokság éllovasa utazott el. Legutóbb ezen a pályán technikai problémák miatt nem tudott versenyezni Luigi, de most minden tökéletesen működött, így magabiztosan uralta a versenyt a magyar pilóta:
– Mivel tavaly hamar tönkrement a Seat, igazából most mentem először a pályán – kezdi beszámolóját Luigi -. Hamar felvettem a pálya ritmusát, folyamatosan gyorsultam, és a kettes rajtkockát szereztem meg a döntőre. A rajtot elhoztam, elsőnek jöttem el, majd az első komoly féktávos kanyarban Christian Petrakovits megpróbált – kicsit erőszakosan – megelőzni, igazából majdnem kilökött, de nem sikerült neki, onnantól pedig leléptem üldözőim elől, és viszonylag sima rajt-cél győzelmet arattam. Aminek a győzelem mellett nagyon örülök, hogy a greinbachi pálya Petrakovits számára hazai pályája, ő itt nagy favoritnak számít, nagyon nehéz itt megelőzni és legyőzni, s nekem ez most sikerült!
Luigi ezzel a győzelemmel tovább növelte előnyét az osztrák és a cseh bajnokság élén, de számára talán most nem is ez volt a legfontosabb:
– Ez a verseny is része az Európa-bajnoki futamra való felkészülésnek – mondta el Luigi -, egyre jobban összeszokunk az autóval, egyre gyorsabb és pontosabb tudok lenni vele. Ezen a héten már Svédországban, az Eb helyszínén fogunk tesztelni, ami szintén rettentő fontos, várom már nagyon! A teszt után Fuglau következik, ami Közép-Európa Zóna Kupa futam lesz, erős mezőnnyel, majd irány Höljes, az Európa-bajnokság!
2014-től  Rallycrossban világbajnokságot is rendeznek, melynek néhány állomásán az Európa-bajnoksággal együtt megy a mezőny. Luigi Super1600-ban fog rajthoz állni, a két mezőny – Vb és Eb – együtt indul, egy napon versenyeznek, hatalmas kihívás lesz ez Luiginak, hiszen Európa legjobbjaival kell Svédországban megmérkőznie.
A Höljesi Világ- és Európa-bajnoki futamot július  5-6-án rendezik meg.