Luigi rajthoz áll a Rallycross Világbajno​kságon!

Luigi rajthoz áll július 5-6-án a Rallycross Világbajnokság Svédországi futamán. Bár vezeti a magyar, cseh és osztrák bajnokságokat, a Höljesi Vb futamra készül minden egyes versennyel, hogy ott a legjobb formáját tudja majd hozni.

Most hétvégén Máriapócson Rallycross magyar bajnoki futamot rendeztek, ahol Luigi ismét két kategóriában állt rajthoz. SuperNational-ban egy Seat, Super1600-ban pedig egy Skoda volánja mögött ült a bajnokság éllovasa.
Mindkét kategóriában simán menetelt a döntőig Luigi: – A SuperNational döntőt rendezték meg előbb – meséli Luigi -, ahol harmadiknak jöttem el a rajttól, majd a második kanyarban mögöttem egy ütközés történt, ami következtében az egyik autó a levegőbe emelkedett, és irányíthatatlanul repült felénk, én ezt észrevettem a tükörből, és a külső ív felé menekültem Az autó így az előttem haladó versenyzőnek csapódott, mindketten kiforogtak, én pedig mehettem Castoral nyomába. 4-5 másodperces hátrányban voltam, három kör alatt utolértem, és meg is tudtam tisztán előzni, amire nagyon büszke vagyok, hiszen sokan ezt nem tudták megtenni az utóbbi években.
– Sajnos azonban az utolsó körben a pályát elhagyva visszaelőzött a háromszoros Európa-bajnok, teljesen szabálytalanul, de mivel a pályabírók azt mondták, hogy pont nem oda néztek, így nem volt mit tenni, meg kellett elégedni a második hellyel, aminek mindentől függetlenül örülök, a bajnokságot vezetem,várom a következő fordulót.
– Super 1600-ban már könnyebb dolgom volt, bár elég feszült idegállapotban ültem be az autóba az előző döntő miatt. Elhoztam a rajtot és leléptem üldözőim elől, végül magabiztosan, több, közel 5 másodperces előnnyel nyertem a versenyt.
Most hétvégén Greinbach-ban fog versenyezni Luigi, ahol osztrák és cseh bajnoki futamot rendeznek, mely bajnokságokat jelenleg Luigi vezeti. Azután Svédországba, Höljesbe utazik Luigi, ahol a közelgő Rallycross Világbajnoki futam pályáján fog készülni háromnapos teszttel.