Luigi megnyerte idei negyedik bajnoki címét is – ezzel 100%-os szezont tudhat maga mögött

Luigi 2014-ben négy bajnokságban nevezett, a magyar-, cseh- és osztrák rallycross bajnokságban, valamint a Közép-Európa Zóna Rallycross  Bajnokságban (CEZ). Most hétvégén úgy érkezett Nyirádi dupla magyar bajnoki fordulóra, hogy a négyből három bajnoki címet már megszerzett, egyedül a magyar bajnokság volt még nyitott, bár előnye ott olyan nagy volt, hogy jó eredmény esetén már szombaton bajnok lehetett Luigi.

– A hétvége amolyan dupla szorzós hétvége volt, ugyanis mindkét nap különálló versenyt szerveztek – kezdi beszámolóját Luigi -. Mindenképpen szerettem volna már szombaton behúzni a magyar bajnoki címet, ez abban az esetben sikerülhetett, ha legalább 16 pontot összegyűjtök. Mivel szombaton úgymond csont nélkül sikerült rajt-cél győzelmet aratnom, már aznap ünnepelhettem a Rallycross szakág első osztályú Super1600 köbcentis Magyar Bajnoki címét. A kocsi tökéletesen működött, a csapat nagyon jól felkészítette az autót, és kihasználva, hogy a nyirádi pályát nagyon jól ismerem, olyan magabiztos előnnyel versenyezhettem egész hétvégén, hogy még csak megközelíteni sem tudtak a két versenyhétvége folyamán ellenfeleim.

– Az egyetlen tényező, ami kicsit zavarta a versenyzésemet – folytatja a 2014-ben négy bajnoki címet begyűjtő pilóta -, hogy a múlt heti olaszországi Eb futam 28-30 fokos hőségéből Magyarországra hazaérve és találkozva a 12 fokkal, megfáztam és betegen kellett versenyeznem, de ez sem szegte kedvünket. Ezzel a sikeres versennyel a szezonnak vége, készülhetünk a 2015-ös szezonra. köszönöm az egész éves munkáját a csapatomnak – a cseh Blue Enginering-nek -, egyesületemnek – az OZS Racing Teamnek-, szponzoraimnak – Oakley, GoPro, Focus Bicycles, Colombus Hajó, Mátyás Pince, Ripca Kft., Castrolmintabolt.hu, Gokartring, Siad Gumi Kft, Epres Trans Kft, Max-Immun Kft, Red Light Trans Kft, Pilcsik Trans Kft, Eurodesign Dekor Kft. – valamint a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség és az Offroad Szakágnak, ezen belül kiemelten Benyó Miklós és Budai Ferenc uraknak.