Luigi lett idén a FIA Közép-Európa Zóna Rallycross Trophy bajnoka!

Hétvégén a Kakucs Ringen Rallycross Magyar Bajnoki és FIA Central European Zone Rallycross Trophy (Közép-Európa Zóna Rallycross Trófea) fordulót rendeztek.
Luigi mindkét sorozatot vezetve érkezett Kakucsra, s bár minden egyes versennyel a közelgő világbajnoki futamokra készül, most a CEZ bajnoki címére koncentrált.
Két kategóriában indult ezen a hétvégén Luigi, SuperNational-ban és Super1600-ban. Az előbbi kategóriát egy Seat Ibiza volánja mögött teljesítette, az autójával szinte végig problémák voltak, ennek ellenére simán jutott be az “A” döntőbe, ahol a harmadik helyen végzett.

A fontosabb most a Super1600 volt – mivel a világbajnokságon is ebben a kategóriában indul majd – itt Luigi Skoda Fábiája tökéletesen működött, és minden kifutást magabiztosan, több másodperces előnnyel nyert meg, így az első rajtkockából kezdhette az “A” döntőt:
– A rajtom közepesre sikerült, pici hátrányom is lett emiatt, de ennek ellenére elsőnek fordultam az első kanyarban – foglalja össze Luigi a döntőt -, mivel két autóval indultam, minden egyes átülésnél meg kellett szokni az autót, hiszen más az üléspozíció, a pedálok másképpen állnak, és teljesen más vezetést igényelnek. Napközben ezzel nem volt gond, de a döntők között nincs sok idő, ahogy kiszálltam a Seatból, már ültem is be a Skodába, és rajtoltam rögtön. Fél kör után már minden tökéletes volt, és elkezdtem meglépni a mezőnytől, mire kijöttem a joker körre, már nyugodtan, kényelmesen vezethettem az autót, hiszen hatalmas előnyöm volt a többiekkel szemben, így magabiztos győzelmet arathattam. Legnagyobb riválisom sajnos már a nap elején összetörte az autóját, így nem tudott tovább versenyezni, ami azt jelentette, hogy ha nyerek, én vagyok a 2014-es FIA Közép-Európa Zóna bajnok. Ennek tudatában vezettem egész nap, úgy akartam nyerni, hogy egyértelműen én legyek a leggyorsabb, s ez sikerült is. Nagyon örülök a bajnoki címnek, köszönöm a csapatom munkáját, és a támogatóimnak, hogy tökéletes autót raktak össze erre a napra is.

Ezen a hétvégén Sosnovában rendezik a FIA CEZ (Central European Zone Rallycross Trophy) záró fordulóját, ami egyben Rallycross Challenge Europe futam, és cseh- valamint osztrák bajnoki forduló is. Luigi ebből már két bajnoki címet begyűjtött, ő a bajnoka 2014-ben a FIA CEZ-nek, és az osztrák bajnokságnak, a cseh bajnokságban pedig mindössze pár pontot kell szereznie a magyar pilótának, hogy azt a bajnoki címet is elhódítsa.

A következő két hétvégén pedig Luigi már a FIA Rallycross Világbajnokság németországi és olaszországi versenyén áll rajthoz Super1600-ban, a Skoda Fábia MK2 volánja mögött.