Luigi Höljesben készült a világbajnokságra

luigiJúlius 5-6-án Svédországba látogat az FIA Rallycross Világbajnokság, ahol Super1600-os kategóriában rajthoz áll Luigi egy Skoda volánja mögött.
A versenyt Höljesben rendezik, mely egy nagyon gyors, tempós pálya. Luigi nemrég pár napot tesztelt a pályán, azzal a Skodával, amivel majd indulni fog a világbajnoki futamon:
– Sokat tudtam menni a pályán, az autó végig jól működött – meséli Luigi -, nem volt technikai problémánk és az időjárás is velünk volt, így egy nagyon sikeres tesztet tudhatunk magunk mögött. Be tudtuk állítani az autót, mentem gyorsköröket, versenyszimulációt is futottunk. A joker kört begyakoroltam rendesen, ugyanis nagyon sok múlhat rajta a versenyen. Az időeredmények jók voltak, meglátjuk mire lesz majd elég a versenyen.
Most hétvégén Fuglauban versenyez Luigi, ahol Közép-Európa Zóna Kupa, valamint magyar-, cseh- és osztrák bajnoki futamot rendeznek:
– A fuglaui verseny egy nagyon jó erőpróba lesz a a svéd Vb előtt. Két kategóriában indulok majd, Seattal SuperNational-ben, Skodával pedig Super1600-ban. Mivel mind a négy sorozatot vezetem (Zóna, magyar-,cseh-,osztrák bajnokság), szeretnék úgy hazajönni, hogy ez így is maradjon.