Luigi az Év Rallycross Versenyzője!

Luigi, a 2014-es "Év Rallycross Versenyzője"

Luigi, a 2014-es “Év Rallycross Versenyzője”

Hétvégén tartotta az MNASZ az OFF Road szakág év végi díjkiosztó gálaestjét. Ilyenkor minden kategória dobogósai megkapják megérdemelt kupáikat, valamint minden évben a szakágak megválasztják az “Év Versenyzőjét”. Idén Luigi Super1600-as kategóriában a magyar bajnokság mellett megnyerte az osztrák, a cseh és a Közép-Európa Zóna bajnokságot is, három alkalommal indult az FIA  Rallycross Világbajnokság keretein belül megrendezett  Super1600-as Európa-bajnokságon,  így eredményei elismeréseként a rallycross szakág neki ítélte a 2014-es “Év Rallycross Versenyzője” címet.
– Nagyon jó és eredményes év van mögöttem  – mondta el a gála után Luigi -, nehéz csatákon és komoly megmérettetéseken vagyok túl. Megnyertem minden olyan sorozatot, melyben egész szezont versenyeztem, de legbüszkébb talán az “Év Rallycross Versenyzője” címre vagyok, ami teljesen váratlanul ért. Köszönöm a bizalmat a szakágnak, illetve azoknak az embereknek, akik szavazataikkal nekem ítélték ezt a  megtisztelő címet.
– Az Európa-bajnoki versenyeken futamról-futamra tudtam fejlődni, gyorsulni, megismertem a hétvégék hangulatát, a senkit nem kímélő pilótákat, és ha minden jól alakul, jövőre talán már egész szezont tudok ellenük versenyezni. Köszönöm támogatóimnak, hogy hisznek bennem és mellettem állnak: Oakley, GoPro, Focus Bicycles, Colombus Hajó,  Mátyás Pince, Halászbástya Étterem, Ripca Kft., Castrol Mintabolt, Ivanics Autó Csoport,  Gokartring,  Siad Gumi Kft, Epres Trans Kft, Max-Immun Kft, Red Light Trans Kft, Pilcsik Trans Kft, Eurodesign Dekor Kft.
Köszönöm a csapatom – a cseh Blue Engineering – egész éves munkáját és az egyesületemnek – az OZS Racing Teamnek- a lehetőséget, hogy a színeikben indulhatok.
A hazai gálaesttel egy időben rendezték a cseh bajnokság díjátadóját, melyre így Luigi nem tudott elutazni, de a bajnoki trófeát természetesen onnan is meg fogja kapni a magyar versenyző.  Luigi következő útja pedig Tirolba vezet majd, ahol az osztrák bajnoki trófeát veheti át.