Ludovika Szabadegyetem indul

Ludovika Szabadegyetem elnevezéssel a lakosság számára is nyitott rendezvénysorozatot indít jövő kedden a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) – tájékoztatta az intézmény az MTI-t.

    A programsorozat mintegy 50 percesre tervezett előadásait kedd esténként a Ludovika Campus Főépület II. előadójában tartják.
Az első alkalommal, jövő kedden Tálas Péter, az NKE Stratégiai és Védelmi Kutató Központjának igazgatója arról beszél majd, hogy milyen stratégiai változások várhatók a nemzetközi viszonyok főszereplőinek mozgásterében, különös tekintettel Európa, az Európai Unió, illetve Kelet-Közép-Európa lehetőségeire és korlátaira, továbbá hogy milyen lehet az új világrend.
Október 21-én Lentner Csaba, az NKE Közigazgatás-tudományi Kara Közpénzügyi Tanszékének vezetője Áldás vagy átok? – devizahitelezés Magyarországon című előadásában többek között a lakosság és az önkormányzati szektor túlméretezett devizahitelezésének okait, felelősségi körét és következményeit mutatja majd be.
Egy későbbi előadáson, november 11-én, Boldizsár Gábor, a Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar dékánja a békefenntartás gyakorlati tapasztalait osztja meg a hallgatósággal.
Mindezek mellett a hetente megrendezendő programokon hallani lehet majd a magyarországi és külföldi börtönökről, a poligráfos vizsgálatról, az iszlám világ aktuális helyzetéről, valamint az autonómiatörekvésekről is.
Az előadásokhoz hozzá lehet szólni, kérdéseket lehet feltenni az előadóknak. Akik „a legszorgalmasabban látogatják az előadásokat”, az első félév végén elismerő oklevelet kaphatnak – írta az egyetem.

Forrás:MTI