LMP: a nemzetbiztonsági bizottság vegye napirendre az ügyet!

A LMP részvétét fejezte ki a Bőnyben meggyilkolt rendőr családjának, és a rendőrségnek, emellett kezdeményezi, hogy az Országgyűlés Nemzetbiztonsági bizottsága vegye napirendjére az ügyet.

    Szél Bernadett, az LMP társelnöke szerdai, az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: pártja kezdeményezi, hogy a nemzetbiztonsági bizottság vegye napirendjére az ügyet, és a szolgálatok adjanak magyarázatot arra, miként juthatott lőfegyverhez “egy közismerten veszélyesnek tekinthető szélsőjobboldali aktivista”.
    Az MSZP a nap folyamán korábban közleményben tudatta: a nemzetbiztonsági bizottsága soron következő ülésén megvizsgálja a bőnyi, rendőrök elleni támadás hátterét és megvitatja, hogy milyen intézkedésekkel akadályozható meg a szélsőjobboldali, militáns szervezetek, illetve ezek tagjainak lőfegyverhez jutása.
    Szerda reggel gépkarabéllyal adott le öt-hat lövést a Győr-Moson-Sopron megyei Bőnyben egy 76 éves férfi, és megölt egy rendőrt. A meggyilkolt 46 éves rendőrt, aki 25 éve szolgált a rendőrség kötelékében, alezredessé léptették elő és hősi halottá nyilvánították.

Forrás:MTI