LMP: a kormány függessze fel a katás adózás szigorítását a válság utánra!

Az LMP frakcióvezető-helyettese azt követeli: a kormány függessze fel a kisadózó vállalkozások tételes adója (kata) szigorúbb szabályainak bevezetését, és a gazdasági válság elmúltával, az érintettekkel egyeztetve vegye elő újra a kérdést.

    Csárdi Antal keddi online sajtótájékoztatóján úgy értékelt: a szigorítás hatására kisvállalkozások ezrei szűnhetnek meg.    A cégek ugyanis már elkezdték felmondani a szerződéseket az érintettekkel, vagyis ezek a vállalkozások a túlélésért küzdenek.
    Emlékeztetett a változtatásra: jövőre 40 százalékos adót kell fizetnie a megbízó cégnek, ha egy kisadózó számára 3 millió forintnál több pénzt fizet ki. Csárdi Antal szerint elfogadhatatlan, hogy a kormány válsághelyzetben szigorítja az adózási szabályokat.
    Azt mondta, Varga Mihály pénzügyminiszter a gazdasági bizottsági meghallgatásán szerinte “gyakorlatilag leadócsalózta” a katásokat. Arra azonban a miniszter nem tért ki, hogy ha ez a szerződéses fajta bújtatott munkaszerződés lenne, akkor a költségvetési szervekre miért nem vonatkozik a “büntetőadó” – jegyezte meg.

Forrás:MTI