Lisztes Krisztián és a göndör fürtök titka

Mi lehet a közös Lisztes Krisztiánban, Harsányi Gergőben és Szuper Leventében? A hajbeültetés! Talán sokan nem is gondolnák, de a sportolók nemcsak a pályán maximalisták, hanem a külsejükből is szeretnék a legjobbat kihozni. Bár nem a hajukban van az erejük, mégis ragaszkodnak hozzá. A SportKlub stábja utánajárt, hogy miért.

Igen, a férfiakat is vannak annyira hiúak, hogy még esztétikai beavatkozásra is vállalkozzanak a szebb külső reményében. Lisztes Krisztián, Harsányi Gergő és Szuper Levente őszintén vallott Marenec Fruzsinak a hajbeültetésről a SportKlub MezTelenül című műsorában. A férfiak mintegy 60%-át érinti egyébként a kopaszodás, amely gyakran fiatal korban is megkeseríti az ezzel küzdők életét. Harsányi Gergő is átélte ezt, méghozzá elég korán. „A húszas éveim eleje, közepe felé vettem észre, hogy egyre kevesebb hajat kell zseléznem” – mesélte a magyar válogatott kézilabdázó arról az időszakról, amikor először szembesült a kopaszodás tüneteivel. Szuper Levente még előbb, 18-19 éves kora körül figyelt fel a jelekre, amelyek kétségbe is ejtették. „Elég nagy trauma volt. Nekem mindig világosszőke, hosszú hajam volt a kék szemeim mellé. Szomorú volt, hogy a húszas éveim végére elveszítettem a hajam nagy részét” – árulta el a magyar jégkorong-válogatott kapusa.

Ha pedig az ember rendszeresen szerepel a nyilvánosság előtt – például azért, mert sportolóként szurkolók ezrei előtt küzd a pályán – még nehezebb együtt élni a dologgal. Pláne, ha az ellenfél csapatának szurkolói erre kiélezett beszólásokat harsognak a lelátón. Lisztes Krisztiánnak pedig volt része bőven ilyesmiben. „Mindig jött valami olyan beszólás, amiről azt gondolták, hogy majd befolyásolja a teljesítményemet a mérkőzésen” – emlékezett vissza kellemetlen élményeire a 49-szeres válogatott labdarúgó.

Róla a futballon kívül göndör fürtjei jutnak eszébe mindenkinek, így nem csoda, hogy ragaszkodott a tincseihez. Ezért döntött úgy, hogy egy korszerű technológia segítségével visszaszerzi régebbi külsejét. Hozzá hasonlóan Gergőt és Leventét is zavarta, hogy egyre nagyobb területen hiányzik a hajuk, ezért ők is a hajátültetés mellett döntöttek. Egyenként nagyjából 9 ezer hajszállal gazdagodtak az eljárásnak köszönhetően. „Sokkal jobban érzem magam mióta megcsináltattam a beavatkozást, ha úgy adódna még egyszer belevágnék” – mondta Krisztián, hozzátéve, hogy jót tett a lelkének ez a változás. A saját elszántságuk mellett persze a csapattársak és a család támogatása is sokat segített abban, hogy újra önmaguk legyenek.

 

MezTelenül a SportKlub műsorán, csütörtökön 19:45-től!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*