Lily Allen beszól a hímsovinisztáknak

A Compact Disco tagjai egy dolgos év után most learathatják a babért, hiszen tartják dobogóhoz közeli helyüket a Class FM listáján. Lily Allen közben ismét egy odamondós szerzeménnyel forrósítja a hangulatot, Katy Perry pedig kifinomult dívaként lépett be új dalával a legjobbak közé.

 

A Compact Disco eredményes évet zárt! A magyar trió megdolgozott a sikerért: 2013-ban mindent beleadtak, klipet forgattak, megjelent az új lemezük és nagyszabású koncertturnéjuk az év végén zárult Budapest egyik legelegánsabb klubjában. Az új stúdióalbum első előfutárát, a We Will Not Go Down-t már nyáron minden valamirevaló buliban játszották, a második kislemez pedig most tör a csúcsra: a The Storm a Class40 nyolcadik helyét birtokolja.

Lily Allen visszatért – és nem is akárhogyan. Az angyali mosolyú, de annál csípősebb nyelvű énekesnőtől megszokhattuk, hogy előszeretettel tartja fel azt a bizonyos görbe tükröt, legyen szó magánéleti, társadalmi, vagy, mint legújabb szerzeménye esetében, a férfiak és nők közti egyenlőtlenségeket érintő kérdésekről. „Felejtsd el a golyóidat, és növessz két cickót, kemény dolog ebben a világban ribinek lenni” – énekli csilingelő akcentusával Lily, aki láthatóan keményen szórja szarkasztikus megjegyzéseit a társadalom hímsoviniszta részének. A Hard Out There a héten a tizenhetedik a Class FM mérvadó listáján.

Letisztult, erőteljes dallal és gyönyörűen fényképezett videóval jelentkezett Katy Perry. Az új kislemez balladai hangulata és harmonikus felépítése először csillogtatja meg Perry valódi díva oldalát. Az énekesnőt egy madagaszkári humanitárius út ihlette meg, amelyet az UNICEF szervezett. Az útról és a dal üzenetéről elárulta: „Nagyon inspiráló volt, amit ott tapasztaltam. Náluk az emberek közti szeretet nem az anyagi tulajdontól, vagy a like-ok számától függ. Amit ott láttam, az a világ trendjeitől érintetlen feltétel nélküli, tiszta szeretet.” Az Unconditionally a múlt héten debütált a leghallgatottabb hazai rádióban, ezúttal pedig a harmincegyedik helyre lépett.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*