Like me, like me bemutató a Jurányiban április 29-én

2013. április 29-én (hétfő) 18.00 órai kezdettel kerül bemutatásra a Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház Nagytermében (II.kerület, Budapest, Jurányi u. 1-3.) Juhász Kata koreográfus Like me, like me című beavató táncszínházi előadása. Az előadás egy jellemzően ifjúsági témát, a közösségi médiában való létezést viszi színpadra, társas kapcsolataink átalakulásával szembesít a (zene)történeti távlat bevonásán keresztül. A Like Me, Like Me érzéki találkozás a cyber térben a klasszikus- és a kortárs zene, a videóművészet és két nagyszerű táncos közreműködésével.

Mikó Dávid_fotó_Kővágó Nagy ImreA darab a cyber-térben játszódik: szereplői éppen annyira hús-vér emberek, mint Liszt és Chopin ma, akik itt mégis társszerzőként tűnnek fel a színpadon.  Reprezentációk egy hívogató szimulakrumban, de vajon találkozásaik és a mi velük való találkozásaink a digitális forradalom korában mennyiben változtak meg az ipari forradalom korához képest? Blogokon és a közösségi médián keresztül osztjuk meg élményeinket, tapasztalatainkat ismerőseinkkel, nyilvánítjuk ki tetszésünket és nem-tetszésünket: „lájkolunk” múltat és jövőt anélkül, hogy tudnánk mi melyik dimenzió. De ki tudnak-e lépni ezek a virtuális kapcsolatok és közösségek a lakott, analóg tér-időbe?

Beavató programunk célja nem pusztán előadások bemutatása, hanem a feldolgozó beszélgetéseken keresztül komoly pedagógiai munkát is képvisel. Erre azért van szükség, mert a számítógépes játékokon, televíziós szappanopera-sorozatokon és akciófilmeken felnövekvő generáció számára korántsem magától értődő, hogy a színház, különösképpen pedig annak non-verbális műfajai, mint a táncszínház, üzenetet hordozhatnak az ő számukra, és ha igen, azt hogyan tudják a maguk számára dekódolni.

 

Az előadás videóajánlója: http://www.youtube.com/watch?v=Xgbudu1K6VY

*

Előadók: Valencia James és Mikó Dávid
Koreográfia: Juhász Kata

Zene: Márkos Albert, Zságer-Varga Ákos
Videó: Sztojánovits Andrea
Moderátor:  Lóky Tamás

*

Juhász Kata koreográfus, táncművész 1996 óta készít önálló koreográfiákat és szóló előadásokat. 1998 és 2006 között a Frenák Pál Társulat szólistájaként a társulat teljes repertoárját táncolta, vendégszerepelt európai és távol-keleti színházakban és fesztiválokon. 2006-ban megalapította saját társulatát, amivel rendszeresen fellép Budapesten és Európa különböző rangos táncfesztiváljain. Jelenleg Like me, like me és A Rossztanuló Felel című előadásaival turnézik országszerte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*