Lesz még egyszer…

Nevük jó fél évszázada összeforrt a magyar beat-pop-rock aranylapokra írt történetében, idén Koncz Zsuzsa és Bródy János mégis külön-külön igyekszik meghódítani a Papp László Budapest Sportaréna közönségét.

„Olyan időket élünk, amikor már minden koncertre úgy kell készülni, hogy akár az utolsó alkalom lehet, hogy személyesen találkozzon az alkotóművész és közönsége. A dalok már bizonyították, hogy túlélik a viharos idők hullámait” – olvashatjuk a Bródy-koncert szervezőinek a sajtóközleményében, de ugyanezt írhatták volna a Koncz koncert beharangozójában is, aki immár tizenharmadik budapesti sportcsarnokban tartott fellépésére készül 2022. március 5-én, a magyar nyelvű rockzene alapító atyja november 12-én.

Szabadnak születtél – ez a címe Koncz Zsuzsa legújabb, a pandémia alatt készült stúdióalbumának. „A Szabadnak születtél különleges helyet foglal el lemezeim sorában. A rendkívüli körülmények rendezte, drámai események, történések lenyomata. Egy váratlan, sorsokat megfordító történelmi pillanat, amiben a főszereplők ugyan mi magunk vagyunk, de a cselekvési lehetőségeink mások által meghatározottak. A dalaim számtalan gondolatot, érzelmet, fogalmaznak meg. Csupa olyasmit, amit látok, ami történik velem, körülöttem, amit szeretek vagy épp utálok, amit érzek, vagy minderről gondolok: szabadságról, igazságról, hazaszeretetről, álnokságról, árulásról, gazemberségről, szeretetről, szerelemről, barátságról, veszteségről, a jövőről, a sors kiszámíthatatlanságáról, életünk apró vagy épp meghatározó mozzanatairól” – foglalta össze koncertajánlójában az énekesnő.

Bródy János koncertjén szintén a régebbi daloktól kezdve a legújabbakig szerepelnek a közönségkedvenc szerzemények. A legendás dalszerző és előadóművész reményei szerint lesz még egyszer szép a világ.

H.G. M.

Jegyek: https://koncz-zsuzsa-koncert-2020.broadway.hu/2022-03-05-20-00

             https://brody-janos-arena-koncert-2022.broadway.hu/2022-11-12-19-00