Lépésről lépésre

A MARB értékelést tekintve az abszolút tízedik, a saját kategóriájában pedig a hatodik helyen végzett a számukra teljesen új Citroen C2 R2-vel Holecz Krisztián (Kicsy) és Csáki Richárd a múlt hétvégi Felsőnyárád – Sajókaza Rally Sprinten.

A hatalmas köd miatt a szombati teszten, ahogy Kicsy fogalmazott nem tudtak igazi tempót menni, csak ismerkedtek a C2 R2-vel, ami majd egy év kihagyás után nem könnyítette meg a váci pilóta dolgát.

„A licences kategóriába neveztünk, de adminisztratív okok miatt átsoroltak minket a MARB mezőnybe. Nekem fura ez a sprintverseny, hogy hideg gumival kell oda állni a rajthoz. Ezt az autót úgy lehetett volna igazán kihasználni, ha be van melegedve a fék, meg van melegítve a gumi, akkor lehetett volna igazán jót autózni. Fehéraszfaltos volt a pálya, ami rettenetesen csúszott. Az autó az tip-top volt, a fék és a szekvenciális váltó pedig parádés!”

Az mindig örömteli, ha sok szurkoló látogat ki egy rallye versenyre, az viszont már kevésbé, ha nem tudják, hogy hogyan kell viselkedni a pálya szélén…

„A nézőkkel annyira nem vagyok megelégedve. Lehetett hallani mendemondákat, hogy fagyállóval fellocsolták a pálya egyik kanyarját, hogy látványosabb legyen a verseny. Öt – hat autó be is esett abba a kanyarba, mi is majdnem leestünk az útról, de szerencsére sikerült megoldanunk azt a helyzetet.”

Ahogy azt előzetesen tervezte Kicsy fokozatosan gyorsult a vasárnap:

„Figyeltük az időket, az volt a cél, hogy körről körre javítsunk. Az első két gyorson, ha elúszott az autó nagyon nehezen tudtam lekoordinálni, mert akkor még úgy vezettem, mint a Zsigulit. A második körre változtattunk a gumin, akkor már sokkal kezelhetőbb volt a kis Citroen. Az ötödik szakaszon éreztem rá igazán, hogy kell vezetni a C2-t, akkor már nagy tempónál is kezesen viselkedett, tudtam, hogy mit kell csinálni. Az ötödik gyorson a MARB-ban abszolút ötödik időt tudtunk autózni.

Most ültünk először ebben az autóban, a kategóriában hatodikak lettünk, de ez egyáltalán nem fontos, a lényeg az, hogy ki tudtuk próbálni ezt a kis méregzsákot. A szerviz csapat hibátlanul működött, bármi kérésem volt azt azonnal teljesítették. Szuper kiszolgálásban volt részünk, ezt ez úton is köszönöm Bakó Laciéknak! Nagyon jól éreztem magam, remélem, hogy lesz folytatása ennek a Citroenes projektnek!”