Lengőkartörés=12. rajtpozíció

Majdnem sikerült a bravúr Michelisz Norbertnek és a Zengő Motorsport csapatának, de a technika ördöge megint közbeszólt. Az időmérő második etapjában eltört a jobb oldali első lengőkar az első bekötési pontnál, így a magyar pilóta csak a 12. helyről rajtolhat a hazai futamokon.

A mai időmérő, két ígéretes szabadedzés után, 14:30-kor vette kezdetét a mogyoródi versenypályán népes szurkolótábor előtt. Az időmérő első harmadában Michelisz megfutott a harmadik legjobb időt (1:49:721) az argentin Lopez és a francia Muller mögött, így a legjobb hondásként került be a Q2-be.

Sajnos itt már mért ideje sem volt, mert technikai gond miatt kicsúszott a bukótérbe és vissza kellett térnie a boxhoz. A lengőkart ilyen rövid idő alatt nem lehet kicserélni, így a csapatra egy újabb hosszú éjszaka vár.

Bár hatvan kilogramm plusz súllyal versenyeznek ezen a hétvégén a Citroen Total Team C-Elyséei, mégis megnyerték az időmérőt Muller, Lopez, Loeb sorrendben. Nagyon bíztató, hogy a negyedik és az ötödik helyen a gyári hondások végeztek.