Lehet népszavazást tartani a korrupciós cselekmények jelenleginél hosszabb, legalább 12 éves elévülési idejéről szóló kérdésről

Lehet népszavazást tartani a korrupciós cselekmények jelenleginél hosszabb, legalább 12 éves elévülési idejéről szóló kérdésről – így döntött a Kúria.

Vágó Gábor kérdését a nemzeti választási bizottság még május elején hitelesítette,  mert az megfelel a törvényi feltételeknek, az Országgyűlés hatáskörébe tartozik, nem pedig tiltott tárgykörbe. A határozat ellen fellebbezést nyújtottak be, így került az ügy a Kúria elé. Vágó Gábor nyilatkozott a Klubrádiónak és elmondta, hogy több pártot is megkeresett már, hogy segítsenek aláírásokat gyűjteni. Az alírásgyűjtében a Momentum több ezer aktivistával vezs részt. Közleményükben úgy fogalmaztak, hogy bár kormányok váltották egymást, a politikai elit az elmúlt 27 évben mit sem változott. Az őszi nagytakarítás első lépése, hogy a Momentum üzen a politikai elitnek: senki, aki a magyar adófizetőktől lopott, nem úszhatja meg jogi, illetve erkölcsi felelősségrevonás nélkül. Polt Péternek, Handó Tündének, és a szabot-őr párt-katonáknak menniük kell, az ügyészség pedig azonnali reformra szorul.