Legszebb pillanatok​, újévi fogadalmak – 1. rész

Lassan belépünk a 2014-es esztendőbe. Idén már nem rendez ökölvívó gálát a FeroboxEvent csapata, így az ”ünnepi szezont” kihasználva arra kértük meg a bokszolókat, hogy értékeljék egy picit az elmúlt évet. Az első körben Kelemen Balázs (18-0-0, 12 KO/TKO), Nagy Sándor (10-1-0, 10 KO/TKO), Baran Attila (13-7-0, 7 KO/TKO) és Faur Csaba  (6-2-2, 2 KO/TKO) került terítékre.

 

 

 

–          Mi volt a legszebb pillanatotok ebben az évben?

Kelemen Balázs:Az, amikor Kecskeméten megnyertem a WBO nemzetközi övét. Elképesztően boldog voltam!

 

Nagy Sándor:Erre nagyon könnyű válaszolnom: a márciusi győzelmem Bozai Gyula ellen, amikor megszereztem a magyar bajnoki címet. Óriási csata, hatalmas meccs volt, ami még jobban felértékelte a sikert.

 

Baran Attila:A legjobb dolog az volt 2013-ban egyrészt, hogy új edzővel, Balázs Tibivel kezdhettem meg a munkát. És persze az is, hogy Rácz Felixszel és Bertók Róberttel, vagyis egy teljesen új csapattal dolgozhattam. Nagyon jól éreztem magam ebben a teamben és szerintem a bunyóm is nagyon pozitív irányba változott ennek hatására.

 

Faur Csaba: – Sanyihoz hasonlóan én is a Bozai Gyula elleni meccsemet emelném ki, annak is a legvégét. Amikor már túl voltunk a nyolcadik meneten is, és éreztem, hogy sikerült megcsinálni. Ráadásul akkor szembesültem azzal is, hogy mennyire élvezte a meccset a közönség, ami hatalmas elismerés volt számomra. Büszke vagyok rá, hogy helytálltam azon az összecsapáson.

 

–          Van-e fájó emléketek 2013-ból?

Nagy:Igen, a sérülésem, ami rányomta bélyegét a folytatásra (egyetlen vereségem). Hosszú kihagyás várt rám és ez meglátszott a teljesítményemen az utána lévő meccseimen. Felix azt mondta, hogy addig nem léphetek ismét szorítóba, míg nem leszek teljesen egészséges!

 

Baran:Így visszagondolva úgy érzem, hogy a Kelemen Balázs elleni meccsen többet is beleadhattam volna a sikerért, egy-két pofon bennem maradt.

 

Faur:Két ilyen momentum is van. Az egyik, amikor Nagy Sanyi barátomtól kikaptam, mert úgy éreztem, maradt még bennem. A másik a májusi kecskeméti gála, ott is vereséggel kellett távoznom a ringből. De úgy érzem, okkal történtek ezek a dolgok, tanultam belőlük.

 

 

–          Újévi fogadalmatok lesz-e?

Kelemen:Megpróbálok sokkal rendezettebben élni, mint eddig. Ez alatt azt értem, hogy sokszor forrófejű vagyok a magánéletemben és ezt az edzésekre is beviszem. Ezen változtatnom kell, mert kihat a bokszra is. Összeszedettebb leszek, kerülni fogok mindenféle olyan dolgot, ami elvonhatja a figyelmemet az ökölvívásról.

 

–          Milyen terveitek vannak a következő esztendőre?

Kelemen:Szeretnék még tovább fejlődni és újabb címeket nyerni.

 

Nagy: – Nekem az a fő célom, hogy ismét olyan formát mutassak, mint a sérüléseim előtt. Hogy újra rendesen futhassak és teljes értékű edzésmunkát végezhessek.

 

Faur:Megvannak a céljaim, merek nagyot álmodni, jó lenne nemzetközi címmeccsen bokszolni!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*