Legmagasabb minőség a világ operaszínpadain és az ékszertervezésben

Rost Andrea Kossuth-, Liszt- és Prima Primissima díjas operaénekesnő a napokban mutatja be első saját tervezésű ékszerkollekcióját a Rost Collection-t. A kollekció különlegessége abban rejlik, hogy egyedülálló módon, zeneművésztől szokatlan rátermetséggel, saját gyártásban és értékesítéssel válik az érdeklődő közönség számára elérhetővé. A 12 darabos egyedi megrendelésre, kézzel gyártott kolleciós darabokat Koós Lili ékszertervezővel együttműködve hívta életre Rost Andrea.

 Rost Collection_2_Fotó-Barna Bálint

“Perfection is the only way”, azaz a Tökéletesség az egyedüli lehetőség szlogennel indult útjára a világ egyik leg(el)ismertebb operaénekesnőjének Rost Andreának Rost Collection elnevezésű ékszerkollekciója. A művésznő több, mint 25 éve többek között, a milánói Scala, a New York-i Metropolitann Opera, a londoni Royal Opera House és a bécsi Wiener Staatsoper szoprán csillaga. Olyan meghatározó operahősnők, mint Verdi Gildája és Violettája vagy Puccini Cso-cso-szanja megformálása után, az újabb szerepek mellett egy következő kihívást választva, Eternity alcímmel hozta létre kollekcióját.

Néhány szóban így fogalmazott: “Pár éve egy reneszánsz Madonna- képet pillantottam meg a Louvres-ban, melyen egészen szokatlan módon gyűrűt viselt az egyik ujján. A maga tökéletességével és egyszerűségével, akkor és ott megfogant bennem az ötlet, hogy ha egyszer saját kollekcióm lesz, hasonló nőiességet és erőt sugárzó ékszereket szeretnék tervezni. Hiszen mindig is vonzott a drágakövek csillogása. Úgy érzem, hogy a kiművelt, csillogó énekhang és egy ékszer brilliánsan szikrázó színei hasonlítanak egymásra. Mint, ahogy a nyers gyémánt szinte jelentéktelen kődarabnak nézhető és csak sok-sok csiszolás, sok órányi munka után nyeri el csodálatos fényét, úgy az énekhang is több évnyi szorgos munka eredményeképpen tud teljes szépségében kibontakozni.”

A kollekció kivitelezője Koós Lili, a LIKO Jewellery márka tulajdonosa és tervezője, aki London, New York és Sydney mesteriskolái után Rost Andrea álmát valósította meg és hozta létre az akár három féle aranyszínben is rendelhető 18 karátos ékszereket, amelyekben gyémánt és egyéb más gyönyörűen csiszolt drágakövek találhatóak.

Az, hogy mennyire különleges vállakozásba vágta fejszéjét a művésznő, mi sem bizonyítja jobban, mint hogy előtte a világon senki nem tett még ilyet. Hiszen a legismertebb művészek is inkább vállnak egy már jól bevált ékszermárka árcává, mintsem saját márkaépítésbe kezdjenek és kipróbálják magukat egy teljesen új piacon, saját erőből.

 

www.rostcollection.com