Legjobb dobogós helyezéssel kezdett az OXXO Energy Truck Race Team

Az OXXO Energy Truck Race Team két magyar pilótával – két különböző céllal érkezett Olaszországba. Kiss Norbi szeretett volna első futamon dobogóra állni ( a második futamokat fordított rajtsorrendben indítják), Major Beni pedig legalább 1 Eb pontot begyűjteni – mindketten többet értek el ennél.

20130519_2De menjünk csak sorjában. Kezdjük egy új szabállyal, mely az egész hétvégére rányomta  a bélyegét: amennyiben futam alatt műanyag elem, tartó elem illetve bármi lóg-lifeg-lebeg az autón, ki kell állni a bokszutcába, és le kell szedni, vagy rögzíteni.

Szombaton a két szabadedzésen Norbi a legjobb háromban végzett, Beni pedig körről körre gyorsult, folyamatosan egyre jobb időket futott.

Az időmérőn Norbi 3-ik lett, Beni a 14-ik helyről rajtolhatott első kamionos futamán.

 A rajtot jól kapták el a pilóták, az élen nagy csaták alakultak ki, Norbi a 4-ik helyen, közvetlen Albacete nyomában autózott, amikor az új szabály miatt kihívták a bokszutcába, ugyanis a bal hátsó sárvédője lógott. A csapat gyorsan lekapta a sárvédőt, de Norbi már csak a 13-ik helyre tudott visszaállni, messze lemaradva a többiektől, így kímélve az autót tartotta pozícióját. A sárvédő azért kezdett lobogni az autó után, mert Albacete a felvezető körön nekiment Norbinak, ezért a futam után meg is büntették a spanyol pilótát, persze ez Norbin már nem segített.

Beni nem volt megszeppenve első rajtjától, rögtön előzésekbe kezdett, majd csatázott a futam alatt is , a végén ráesett a már pontszerző helyen autózó Janiecre, de előzni már nem maradt ideje, így 11-ik lett.

A második futamon egymás mögül rajtoltak a srácok, és jöttek előre szépen. Norbi Albacetevel csatázott, amikor az egyik kanyarban nem vette őt észre a spanyol pilóta – a futam után mondta -, így összeütköztek, Norbi beforgatta a piros kamiont, aki így visszaesett néhány pozíciót, Norbinak pedig a szervója ment  tönkre a karambolban, emiatt fel kellett adnia a versenyt.

Beni számára viszont tökéletesen alakult a futam, jó rajt után sikeres csatákat vívott, majd a végén az utolsó pillanatban fogta vissza magát, ugyanis az előtte haladó két pilótát, akiket épp előzni készült megbüntették, így nem kellett kockáztatnia, már előttük is volt a 9-ik, pontszerző helyen, ezzel Beni 2 Eb pontot szerzett már első napján!

Amennyire a szombat Beni napja volt, és Norbié nem, másnapra ez megfordult.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*