Leállíttatták az építkezést az M4-es autópálya kartellgyanúval érintett szakaszán

1

Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkára sajtótájékoztatón beszél a Miniszterelnökségen 2015. március 31-én. A helyettes államtitkár bejelentette, hogy Lázár János és Seszták Miklós miniszterek utasítást adtak arra, hogy azonnali hatállyal állítsák le az M4-es autópálya Abony és Fegyvernek közötti szakaszának építését az Európai Bizottság által felvetett kartellgyanú miatt. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

A Nemzeti Infrastruktúra-fejlesztő (NIF) Zrt. (NIF) kedden értesítette az Abony-Fegyvernek M4-es autópályán dolgozó kivitelező cégeket arról, hogy a velük kötött szerződés alapján elrendeli a kivitelezés felfüggesztését – tájékoztatta a NIF közleményben az MTI-t.

    A felfüggesztés 2015. április 1. napjától hatályos, határozatlan ideig.
    Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkára kedden sajtótájékoztatón jelentette be, hogy Lázár János és Seszták Miklós miniszter utasítást adott arra, hogy azonnali hatállyal állítsák le az M4-es autópálya Abony és Fegyvernek közötti szakaszának építését. Ezt azzal indokolta, hogy az Európai Bizottság által felvetetődött a gyanú, miszerint a kivitelező cégek kartellmegállapodást kötöttek, ami ellentétes az uniós joggal.
    Az államtitkár jelezte: a kormány nem ért egyet az EU-bizottsággal, és amíg nem bizonyosodik be a gyanú, addig “nem tör pálcát senki fölött”, de szeretnék teljes körűen kivizsgálni a gyanút, hiszen közpénzből megvalósuló projektről van szó.

Forrás:MTI