Lázár cége

A hvg.hu arról számolt be, hogy Lázár János rokonainak cége több mint 1300 hektár állami földet nyert. A helyzet ennél súlyosabb, ugyanis a vagyonnyilatkozata szerint maga Lázár is tulajdonosa a nagyot kaszáló Gorzsai Mezőgazdasági Zrt-nek.

Ezen felül Lázár János hektáronként 100 ezer forint adómentes földbérleti díjat is zsebre vághat. Ezt az irreálisan magas juttatást szolgálta meg azzal, hogy olcsó állami földhöz juttatta saját magát és rokonait.

De még ez is csak a kisebbik baj, ugyanis a Gorzsai Mezőgazdasági Zrt. sok embernek ad munkát. Egy másik hódmezővásárhelyi cég már nem volt ennyire szerencsés, azóta meg főleg nem, hogy a fácán tömeggyilkos Lázár kijelentette, tőlük minden földet elvesznek, hiába az ország egyik legjelentősebb állattartói, és hiába adnak több száz családnak megélhetést.

Ebből is látszik, hogy az Orbán-kormány földpályázatai egyáltalán nem a vidéki kisembernek szóltak, hanem fideszes nagyuraknak, rokonaiknak, hithű pártkatonáiknak. A tavaszi választáson a vidék Magyarországa is elégtételt vehet a korrupt, kapzsi, dél-amerikai földbirtokost játszó fideszes politikusokon.

A kormányváltás után minden gyanús földügyletet kivizsgálunk, minden jogtalanul használt földet visszaveszünk, majd igazságos pályáztatás után annak adjuk, aki helyben él és dolgozik, aki azt a legnagyobb foglalkoztatás mellett hasznosítja, aki a legnagyobb hasznot juttatja a helyi közösségnek.

Gőgös Zoltán,
a Mezőgazdasági bizottság alelnöke

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*