Látványos formatervvel érkezik az új Audi e-tron FE06

Daniel Abt és Lucas di Grassi látványos új külsővel vág neki a novemberben elrajtoló új Formula E szezonnak. Az új színeket és forradalmi technológiát felvonultató Audi e-tron FE06 versenyautó a múlt héten kezdődött Frankfurti Nemzetközi Autószalonon mutatkozott be először a nagyközönség előtt.

Formula E, Test Mallorca 2019

 

Szembetűnő szénszálas felületek egész sora és extravagánsan élénk narancsszínű festés, amely kihangsúlyozza az autó vonalait: az Audi FE06 látványosan agresszívebb külsőt kapott elődjénél, amely Daniel Abt és Lucas di Grassi pilótákkal a fedélzeten második helyen zárt az előző szezonban az Audi Sport ABT Schaeffler csapatával. A tisztán elektromos versenyautó első éles bevetésére november 22-23-án kerül sor a Szaúd-Arábia fővárosának Ad Diriyah városrészében rendezendő, szezonnyitó futamon. A motorsport rajongók azonban már most szemügyre vehetik az újdonságot, az FE06 ugyanis megtekinthető a Frankfurti Nemzetközi Autószalon 3-as pavilonjának Audi standján.

„Elismerésem az Audi formatervezői csapatának.” – nyilatkozta a legsikeresebb német Formula E pilóta, Daniel Abt. „Az elmúlt néhány hétben figyelemmel követtem a vizuális formatervek alakulását és úgy gondolom, hogy bámulatos eredmény született – az autó egész egyszerűen agresszív és gyors benyomást kelt.” Csapattársa, Lucas di Grassi állítja, hogy „a rajongóink azonnal felismerik majd az autónkat, akár a lelátón ülnek, akár a televízió előtt. Az elmúlt öt szezon minden festésének megvolt a maga egyedi karaktere, de az FE06 a kedvencem. Most már csak a csapaton múlik, hogy sikerrel szerepeljen.”

 Formula E, Test Mallorca 2019

Míg az Audi új utakon indult el a formatervet illetően és azt a narancs színt alkalmazta, amelyet korábban az Audi e-tron modell bemutatásánál használtak, a csapat minden más szempontból az állandóságra esküszik. A teljes mezőny legsikeresebb párosa, Abt és di Grassi már hatodik szezonjukat kezdik együtt. Az Audi Sport ABT Schaeffler csapat pedig továbbra is számíthat jól bevált partnereire: műszaki partnere most is a Schaeffler vállalat, akivel közösen az Audi a hajtáslánc fejlesztését végezte, de mellette továbbra is támaszkodhat a HYLA, az ITK Engineering, az LGT Group, a KUKA, a MASCOT, a Riello UPS és a Würth Elektronik támogatására.

 

A SONAX új szereplőként csatlakozik a csapathoz. Az autóápolási termékek vezető gyártója már évtizedek óta közeli kapcsolatban áll a motorsporttal és támogatta a még mindig karrierje elején járó Daniel Abtot is. „Boldogok vagyunk, hogy új fejezetet nyithatunk az ABT és a SONAX régóta fennálló partneri kapcsolatában és a jövőben az Audi Sport ABT Schaeffler csapat partnereként is bemutatkozhatunk a Formula E sorozatban. A sorozat varázslatos környezete óriási lehetőségeket kínál a márkánk számára, hogy még több lehetséges vásárlóhoz eljussunk világszerte.” – nyilatkozta a SONAX marketingvezetője, Franz Fischer.

 

Az első verseny előtti program igen feszes: egy intenzív, németországi és európai privát tesztfázis után a két versenyautó felkészítése zajlik a következő néhány hétben. A csapat október közepén Valenciába utazik a Formula E hivatalos előszezoni tesztjére, ahol az összes csapat minden pilótája közösen tesztel három napon keresztül. November elején pedig az autókat és a felszerelést is berakodják, majd Szaúd-Arábiába szállítják.