Lány nyerte a kerékcsereversenyt!

„Gyorsan dolgozni lassan kell” – ezt az autósportban (is) örök érvényű igazságot adta „útravalóul” Bunkoczi László az Opel Dakar Team kerékcsere-versenye résztvevőinek. Akik aztán többé-kevésbé meg is fogadták a rutinos navigátor tanácsait, már csak azért is, mert közülük néhányan most fogtak először elektromos kerékkulcsot a kezükbe.
Az Opel Mokka rendhagyó módon nem a sivatagban szorult „gyors szervizre”, hanem a WestEndben, ahol már hetek óta zajlik a csapat promóciója, ahol az Africa Race során (amelyen majd’ 6000 kilométert teljesített a mezőny a Szaharában) és most is nyereményjátékon vehetnek részt a csapat szurkolói.
„Fura volt látni, amikor nagyon pici lányok próbálták levenni a helyéről a nagyon nagy kereket, de végül mind megbirkóztak vele” – nyilatkozta Bunkoczi László.
A verseny négy híresség – Südi Iringó versenytáncos, Péter Petra rádiós műsorvezető, Laklóth Aladár színművész és Lovász László rádiós műsorvezető – részvételével zajlott, melléjük sorsoltak egy-egy párt, segítségnek. A híresség az elektromos kerékkulccsal levette, a párja pedig hagyományos módon feltette a kereket.
Utóbb kiderült, hogy Péter Petra „választott” a legjobban – bár fogalma sem volt róla, hogy segítőtársa, András civilben autószerelő. De a sikerhez szerencse is kell, s ők ketten végül 1 perc 17 másodperces idővel nyerték meg a kerékcsereversenyt. András élményautózást nyert – kipróbálhatja, milyen érzés Szalay Balázzsal száguldani a Mokkában – Petráé pedig a dicsőség.
„Ez a remek időeredmény annak köszönhető, hogy született tehetség vagyok, másrészt pedig, hogy az én segítőtársam volt a legügyesebb” – viccelődött Péter Petra, válaszolva a műsorvezető Czollner Gyula kérdésére, tisztában volt-e vele, hogy ekkora őstehetség.
Utóbb egyébként kiderült, hogy Lovász László és Südi Iringó is életében először cserélt kereket – tehát mindannyiuk számára újdonság volt az élmény.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*