Lamborghini, amiből por – se – lett

Vádemelést javasol a rendőrség az ellen a férfi ellen, aki az M7-es autópályán száguldozott, majd balesetet szenvedett. Volt, hogy a Lamborghini sebessége elérte a 336 kilométer/órát. A történteket a jármű utasa mobiltelefonjával rögzítette.

610LE autó, 3 másodperc alatt 100, alig 10 másodperc alatt pedig 200-ra gyorsul fel.
A Groupama Garancia Vezetéstechnikai Centrum instruktora szerint a baleset azért történhetett, mert az autós valamire ráhajtott az autópályán. Ilyen nagy sebességnél elég egy kavics is, hogy az autó irányíthatatlanná váljon.

A rendelkezésre álló adatok alapján 2014. szeptember 5-én 13 óra 49 perckor H. I. az M7-es autópályán Hollád irányából Sávoly irányába közlekedett egy külföldi felségjelzésű Lamborghini Huracan típusú személygépkocsival, amikor közúti közlekedési balesetet szenvedett. A járművezető haladása során elvesztette uralmát az autó irányítása felett, a menetiránya szerinti bal, majd a jobb oldali szalagkorlátnak ütközött, lesodródott az úttestről és a vízelvezető árokba csapódott, ahol felborult. A baleset után a sofőr kimászott a járműből és kimentette utasát a roncsból, melyet követően a gépkocsi kigyulladt és a felismerhetetlenségig leégett.

Az eljárás során beszerzett igazságügyi orvosszakértői vélemény alapján a baleset következtében a jármű utasa nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett. A 36 éves H. I-t a rendőrök – szabadlábon hagyása mellett – közúti veszélyeztetés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

Az eljárást a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság Rendészeti Igazgatóság Közlekedésrendészeti Osztálya a napokban befejezte és a nyomozati iratokat vádemelési javaslattal megküldte a Kaposvári Járási Ügyészségnek.

Ahogy ezt az M7-es autópályán bekövetkezett közúti közlekedési baleset is mutatja, nem kizárólag a téli időszakban kap nagy hangsúlyt a sebesség helyes megválasztása. A balesetek főbb kiváltó okai továbbra is a gyorshajtás, az elsőbbség és a kanyarodás szabályainak megszegése.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a közlekedők figyelmét, hogy tartsák be a közlekedési szabályokat, vezessenek fokozott körültekintéssel és óvatossággal. A balesetek megelőzése, a személyi sérülések, halálesetek elkerülése elsősorban a gépjárművezetők magatartásán múlik!

érfi ellen, aki az M7-es autópályán száguldozott, majd balesetet szenvedett. Volt, hogy a Lamborghini sebessége elérte a 336 kilométer/órát. A történteket a jármű utasa mobiltelefonjával rögzítette.