Laller a szamarak útján – vasárnap rajtol az albán rali!

LaliMég alig tette le a lantot Horváth Lajos a Riverside Baján, máris következik az év egyik legjelentősebb eseménye, a Dakarra vezető felkészülés idei első komoly próbatétele, az albán rali! Noha nem kirándulni megy a Quebeck Laller Racing Team pilótája, ennek ellenére remek hangulatban várja az egyhetes balkáni fiestát!

 

 

A június 4.-én, vasárnap rajtoló versenyen a résztvevők Tiranából indulva lényegében megkerülik az országot, és hét nap alatt 1800 km megtételével ugyanoda érnek majd vissza. Laller és csapata pénteken reggel indul útnak, ahol érkezés után másnap a gépátvétellel kezdenek:

 

„Ez is elérkezett, egy nehéz időszak után végre újból egy hosszú távú versenyen húzhatom a gázt. Örülök és izgatott is vagyok, az elmúlt pár napban késő estig ment a munka a motoromon, így a gép a legnagyobb rendben van! Természetesen most is az utolsó pillanatokban áll majd össze minden szükséges dolog, de ez nálunk már egyfajta szerencsehozó hagyomány!” – viccelődött a Dakaros.

 laller-alban-rali-elozetes-01

„Albániában már csak egyetlen dologgal fogok törődni, ez pedig a versenyzés. Száz százalékban, minden idegszálammal azon leszek, hogy elkapjam a ritmust, és kizökkenthetetlenül tegyem a dolgom. A Dakar teljesítésének egyik alapköve a napi rutin követése, és a külvilág kizárása. Erre is remek lehetőség az albán rali, ahol ezt szeretném alaposan begyakorolni, az eredmény most másodrendű. Közhelyes dolog, hogy a jó pap is holtig tanul, de ez most tökéletesen igaz rám. Teljesen magam leszek, de erre van most szükségem, képesnek kell lennem fejben összerakni a dolgokat.” – mondta Horváth Lajos, aki talán elszántabb, mint valaha.

 

„Nem mellékesen gyönyörű helyre megyünk, hegyek és völgyek közé, lesz tengerparti szakasz is, ilyenben eddig még nem volt részem a pályafutásom alatt, így már nagyon várom. Mint ahogy a prológot is, ahová egy vicces kis bemutatkozóval készültem, remélem sikere lesz a helyieknél!” – zárt jókedvűen a váciak kedvence.

 

 

Írta: Tóth Krisztián Márk

 

Képek: Pataky Péter