Labdarúgó NB I – Szombathelyen is nyert a Ferencváros

Hrepka Ádám, a Szombathely (k), valamint Jovanovic Aleksandar (b) és Besic Muhamed (j), a Ferencváros játékosa az OTP Liga 29. fordulójában játszott Szombathelyi Haladás - Ferencváros bajnoki labdarúgó-mérkőzésen Szombathelyen 2014. május 18-án. MTI Fotó: Varga György

Hrepka Ádám, a Szombathely (k), valamint Jovanovic Aleksandar (b) és Besic Muhamed (j), a Ferencváros játékosa az OTP Liga 29. fordulójában játszott Szombathelyi Haladás – Ferencváros bajnoki labdarúgó-mérkőzésen Szombathelyen 2014. május 18-án. MTI Fotó: Varga György

A harmadik helyért küzdő Ferencváros egy góllal nyert a Szombathelyi Haladás otthonában a labdarúgó OTP Bank Liga 29. fordulójának vasárnapi első mérkőzésén.

A fővárosi csapat sorozatban nyolcadik sikerét aratta a bajnokságban.

OTP Bank Liga, 29. forduló:
Szombathelyi Haladás-Ferencváros 0-1 (0-0)
——————————————-
Szombathely, 6200 néző, v.: Andó-Szabó
gólszerző: Diallo (56.)
kiállítva: Busai (94.)
sárga lap: Nagy I G. (24.), Bosnjak (80.), Simon Á. (83.), Devecseri (87.), illetve Cukic (30.), Jenner (74.), Diallo (91.), Busai (93., 94.)

Haladás:
———–
Rózsa – Fehér Z., Guzmics, Devecseri, Bosnjak – Schimmer (Gyurján, 62.), Iszlai (Dvorschák, 84.), Nagy I G., Simon Á., Radó – Hrepka (Medgyes, 69.)

Ferencváros:
————
Dibusz – Jovanovic, Mateos, Besic, Bönig – Ugrai (Diallo, a szünetben), Busai, Leonardo, Cukic, Jenner – Böde

Az első játékrészben inkább a Haladás irányította a játékot, több helyzetet is kidolgozott, de még a legnagyobbak is kimaradtak. A vendégek elsősorban kontrákból veszélyeztettek, mivel azonban a kapusok mindkét oldalon kifogástalanul védtek, a szünetig nem született gól.
A fordulást követően az FTC lépett fel kezdeményezőbben, és egy nagy védelmi hibát kihasználva meg is szerezte a vezetést. A szombathelyiek csak a hajrára “ébredtek fel”, ekkor több veszélyes próbálkozásuk is volt, de kapufánál többre nem futotta az erejükből.

Forrás:MTI