Kutyás kompetenciaközpont Bécsben

 Átadták az osztrák főváros első kutyás kompentenciaközpontját, ahol többek között tanácsadással, kutyakekszsütő- és elsősegély-tanfolyammal valamint kutyafóbia-kezeléssel várják az érdeklődőket.

 Július elején kezdte meg működését az osztrák főváros első kutyás kompetenciaközpontja, amelynek célja, hogy elősegítse kutyások és nem kutyások békés egymás mellett élését a nagyvárosban, illetve támasza legyen a gazdiknak mindenféle kutyás kérdésben.

A központ kínálatában így a tanácsadás és a tematikus információs estek mellett egyaránt szerepel kutyakiképzés, ebóvoda, kutyajogosítványra való felkészítés, elsősegély-tanfolyam, kutyafóbia-kezelés és kutyakekszsütő-workshop is. A bio-tankertben pedig olyan zöldségekkel és fűszernövényekkel ismerkedhetnek meg az érdeklődők, amelyek egészséges hozzávalói lehetnek a kutyakekszeknek, és amelyeket maguk is megtermelhetnek a saját kertjükben vagy a balkonon.

Mostantól a 21. kerületben található kompetenciaközpont ad majd helyet azoknak a speciális tanóráknak is, amelyek során a kutyákkal való helyes viselkedéssel ismerkedhetnek meg a gyerekek. Bécs Városa évente 4 ezer óvodás és kisiskolás számára finanszíroz ilyen órákat, hogy csökkentsék a kutyatámadások esélyét. A tanórákat és a központ kínálatában szereplő tanfolyamokat a Verein Schulhund.at biztosítja, amely régóta együttműködik a várossal.

További sajtóinformáció:

Bauer Krisztina

Compress – Bécs Város Képviseleti Irodája

1053 Budapest, Szép u. 3.

Tel.: 266-4051 v. 266-4053

E-mail: krisztina.bauer@compresspr.hu

Kövessen bennünket Facebookon is: https://www.facebook.com/CompressBudapest

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*