Kustánczi Lia: Kutyáim nélkül soha!

Ebben a nagy hőségben ki ne vágyna egy kiadós pihenésre? Az emberek már a nyaralásukra készülődnek, előkerülnek a bőröndök, amelyeket megtömünk törülközőkkel, naptejjel, fürdőruhákkal. Na de mi legyen a házi kedvencekkel? Kustánczi Liát kérdeztük, ő hogyan oldja meg nyaralását három kutyusával.

Az utóbbi években Magyarországon is kezd elterjedni, hogy nyaralásra magunkkal visszük kutyánkat, macskánkat, tengerimalacunkat. Bár a szállodák egyre inkább próbálnak állatbaráttá válni, azért még mindig van min javítani, hiszen sok szállodában csak 1-2 állat tartására alkalmas szoba létezik. A legtöbb gazdi egyelőre kénytelen állatpanzióba adni kedvencét vagy egy ismerőst megbízni a felügyeletével.

Természetesen ez nem nagy öröm a gazdiknak, így van ezzel Kustánczi Lia is, aki elmondta nekünk, ő bizony semmiképp sem bízná idegenekre kis kedvenceit, kivéve azt a néhány órát, amit a kutyakozmetikában töltenek. Három kutyussal már kissé bonyolultabb a helyzet, de persze így is megoldja, hogy ne kelljen állatmegőrzőben hagyni őket. Nyáron a Balaton partra megy pihenni a szüleihez, ahová természetesen gond nélkül viheti az ebeket, de ha esetleg szállodába megy, akkor is csak olyat választ, ahol az állatokat is szívesen fogadják. Ha pedig éppen külföldre kell mennie, inkább egy ismerősét kéri meg, akinek szintén vannak csivavái, hogy vigyázzon rájuk. Lia mesélt nekünk arról is, hogy jövő hónapban többek között célba veszi Vietnámot és Malajziát is, ahová sajnos nem tudja magával vinni kedvenceit.

Lia tapasztalatai megoszlanak arról, hogy mennyire állatbarátok itthon például a vendéglátó egységek, amelyet jól mutat, hogy sok helyre nem engedik be a kutyákat, ellentétben például Béccsel, ahol az éttermekben még vizet is hoznak a kis kedvenceknek. Lia kutyái jól neveltek, nem kell őket ölbe venni és az asztalra sem fognak felmászni, ezért nem érti, hogy Magyarországon miért nem olyan a helyzet, mint 200 km-rel nyugatra, ahol nincs ebből semmiféle probléma. Reméljük azért már nem kell sokat várnunk, hogy itthon is sokkal állatbarátibb hozzáállásúak legyenek! Ebben a nagy hőségben kövessük mi is Lia példáját, és ne hagyjuk otthon kedvenceinket, hiszen nekik is jár a pihenés!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*