Kuruczért is harcol a Tomracing a Hungaroringen

A Tomracing Motorsport Team versenyzői a Magyarország, Nyílt Nemzetközi Gyorsasági Motoros Bajnokság első, szlovákiaringi versenyhétvégéjét követően hazai környezetben, a csapat támogatói előtt bizonyíthatnak: több mint egy hónap szünet után a Hungaroringen folytatódik május 18-án és 19-én a 2013-as szezon. A hét eleji súlyos baleset – Kurucz Ferenc combcsontját törte a keddi hungaroringi teszteléskor, miután közel 210 km/h-s sebességnél, a Mansell-kanyar féktávjához érve letörött Yamahájának jobb oldali kormánycsutkája – ellenére a csapatvezetés bízik a jó szereplésben, hiszen mind Csutak Péter, mind pedig Dér Zoltán jól ismeri a mogyoródi aszfaltcsíkot, ráadásul mindkettőjük felkészülése zavartalan volt. Örömteli hír, hogy a kétnapos bajnoki fordulón az elsősorban nemzetközi versenyekre koncentráló Gyutai Adrián is rajthoz áll.

 Csutak Péter: „Nem igazán volt lehetőségem a szlovákiai futam óta motorra ülni, bár május 1-jén, Kunmadarason, elindultam a Road & Ride kategóriában, hogy csiszoljam a rajttechnikámat. Mindez jó döntésnek bizonyult, hiszen, amellett hogy harmadik lettem, az új Suzukimmal is jobban összerázkódtunk. A mogyoródi pályát nagyon kedvelem, ezen a ringen mentem eddig a legtöbbet, tehát a vonalvezetés megismerésére nem kell időt vesztegetnem. Pénteken a többiekhez hasonlóan én is részt veszek a nyíltnapon, és remélem, minél több kört tudok megtenni annak érdekében, hogy a futamokra megtaláljuk a motor ideális beállításait. Ha ezt sikerül elérnem, akkor bízom abban, hogy jó eredménnyel zárom a hétvégét. Ferinek nagyon gyors felépülést kívánok, és abban reménykedem, hogy rövidesen köztünk lehet ismét.”

Dér Zoltán: „Az elmúlt verseny óta részt vettem Kunmadarason egy gyorsulási versenyen, amelyen a rajtokat gyakorolhattam, illetve kétszer is teszteltem a Hungaroringen. Sajnos nem ment annyira, ahogy azt szerettem volna, ugyanis messze elmaradtam az itt elért legjobb köridőmtől. Igaz, nem a pályacsúcsom megjavítása, hanem a versenyre való minél jobb felkészülés volt a célom, hiszen a mogyoródi pálya teljesen más karakterisztikájú, mint a Szlovákiaring, többek között keményebb futómű beállítást igényel. A Hungaroringen tanultam motorozni, de egy ideje gondot jelent számomra a pálya néhány pontjához köthető rossz beidegződés. Pontosan tudom, ezeket már régen el kellett volna felejtenem, de sajnos egyelőre ez még nem sikerült. Pénteken újra motorra ülök, és kizárólag ezek kijavítására fogok végig koncentrálni. Amennyiben képes leszek önmagamat legyőzni, akkor a hétvége kellemes meglepetéseket is tartogathat a számomra. Bízom abban, hogy egy jó eredménnyel én is hozzá tudok járulni Feri minél gyorsabb gyógyulásához.”

Biel Richárd: „A Tomracing Motorsport Team számára a hungaroringi futam a hazai verseny, amire ráadásul csapatunk szponzorai is szép számmal kilátogatnak. Reméljük, hogy a szlovákiaringi hétvégét követően ismét lesz okunk az örömre, és minél jobb eredményekkel tudjuk meghálálni támogatóink belénk fektetett bizalmát. Mindenesetre nem lesz egyszerű dolgunk, hiszen Kurucz Ferenc sérülésével egy olyan versenyzőt veszítettünk el, aki a szlovákiaringi dobogós helyét követően újra érmes reményekkel vághatott volna neki a mostani futamoknak. Az első versenyhétvégén a magyar és a nemzetközi értékelésben is dobogóra álló, de elsősorban a nemzetközi versenyekre koncentráló Gyutai Adrián viszont indul a Hungaroringen, és az indulók listáját látva nagy eredmény lenne, ha meg tudná ismételni múltkori teljesítményét. Mindenesetre bízunk benne, példamutató a hozzáállása. Dér Zoltán ezen a pályán nőtt fel, ezért akár meglepetést is szerezhet. Csutak Péter első versenyhétvégéje ráment a motorral való ismerkedésre, reméljük, hogy ezúttal már a pontokért fog harcolni. A csapat Feriért is küzdeni fog!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*