Kurucz Ferenc: dobogóközeli visszatérés

  A múlt hétvégén rendezték meg a Slovakiaringen az IMRC nemzetközi sorozatnak és a Magyar Bajnokságnak az első versenyhétvégéjét. A Tomracing Motorsport Teamet Gyutai Adrián mellett Kurucz Ferenc, Bóna Szilárd és Adrian Sabau képviselte. A tavalyi szezont kihagyó – hungaroringi combcsonttörése miatt – korábbi vb-motoros, Kurucz Ferenc visszatért, és a nemzetközi mezőnyben egy 4., és egy 5. helyet szerzett. A Tomracing Motorsport Team csapatkoordinátora, Biel Richárd nagyon büszke versenyzőjük teljesítményére.

Kurucz Ferenc legtitkosabb álmaiban már a dobogó is szerepelt az IMRC nemzetközi sorozatnak idénynyitója előtt. Az álomból aztán majdnem valóság lett, ugyanis a majd egy évet kihagyó korábbi vb-motoros nemcsak végigbírta a megterhelő hétvégét, hanem a rendkívül erős nemzetközi mezőnyben előbb a negyedik, majd vasárnap az ötödik helyen intették le.

„Már a teszteken is nagyon jól éreztem magam a motoron, és ez a mostani hétvégén sem volt másképp. Egy biztos, kondicionálisan még javulnom kell, ugyanis már az első verseny után nagyon elfáradtam. Nagyon sajnálom, hogy csapattársam, Gyutai Adrián szombaton az utolsó körben, vezető helyről esett ki, de ettől függetlenül nagyon boldog vagyok a negyedik helyezésemmel. A második futamtól tartottam egy kicsit, hogy bírom-e fizikálisan, de ezzel most nem volt gondom. Sőt, ekkor értem el a leggyorsabb körömet. Összességében úgy gondolom, sikerült ezen a hétvégén előrelépnem, de ahhoz, hogy visszanyerjem régi önmagamat, még nagyon sokat kell dolgoznom” – mondta Kurucz Ferenc.

A Tomracing Motorsport Team csapatkoordinátora, Biel Richárd büszke Feri teljesítményére és úgy véli, a hajdúszoboszlói motoros példát mutatott kitartásával.

„Pontosan ismerjük Feri képességeit, ám egy ilyen hosszú kihagyást követően nem lehetett előre tudni, mire lesz képes versenykörülmények között a pályán. Nos, még minket is meglepett a teljesítményével, hiszen ebben a rendkívül erős mezőnyben így visszatérni igencsak figyelemre méltó teljesítmény. Biztos vagyok abban, hogy még ennél is többre képes, és folyamatosan motorozva régi önmagát fogja adni. Kitartásával, a sportághoz való hozzáállásával, sportszerű viselkedésével példát mutat mindenkinek. A csapat másik két versenyzője Bóna Szilárd és Adrian Sabau első idényüket kezdték meg bajnokságban, mindkettőjük számára egy tanulóidőszak vette kezdetét. Sajnos Szilárd motorja már az első napon feladta a harcot, így a versenyeken már nem tudott rajthoz állni. Adrian viszont első alkalommal volt ezen a pályán, számára a tapasztalatok gyűjtése volt a fő cél. Bízom benne, hogy a következő, pannóniaringi fordulón már könnyebb dolguk lesz” – jelentette ki Biel Richárd.