Különleges zenei program a Hy5 étteremben

 2013. május 25-én 27-én két különleges zenei programot is kínál a jazz szerelmeseinek a Budapest belvárosában, a Horánszky utca 5. szám alatt frissen nyílt Hy5 (High5) étterem, bár, kávézó, szórakoztató komplexum. Május 25-én (szombat) 21.00.-tól fellép a Trio Midnight formáció. A magyar jazz életet immár 22 éve meghatározó zenekar tagjai: Oláh Kálmán – zongora Egri János – nagybőgő és Balázs Elemér – dob. Május 27-én 21.00.-tól egy nagyon különleges vendég, a nemzetközileg elismert, Frankfurtban élő kiváló jazz szaxofonos, Tony Lakatos ad koncertet a Hy5-ban a Trio Midnight-tal kiegészülve.

 A Trio Midnight 1990-ben kezdett professzionálisan működni, és szinte indulása óta a legjobb magyar mainstream együttesként ismeri el mind a szakma, mind a közönség. Az együttes tagjai a kezdetektől Oláh Kálmán zongorista, Egri János nagybőgős és Balázs Elemér dobos, akik külföldön is rengeteg elismerést szereztek, először az Umbria Jazz fesztiválon (1993), majd Marciac-ban (1995). Ugyanebben az évben elsők lettek a rangos hoeilaarti jazzversenyen Belgiumban. A jelentősebb európai fesztiválbabérokat azóta többek között Pozsony (1995), Getxo (1996, Spanyolország), Ciney (1998 és 1999, Belgium) és Karlowy Vary (1999) követte. Első lemezük, a Live in Budapest koncertfelvétel, Expected and Found című korongjuk különlegessége, hogy a dalokban vonósnégyes működik közre. Az elmúlt években a trió mindhárom tagja készített számos szólólemezt is.

 Tony Lakatos 1958-ban született Budapesten. 1982 óta Frankfurtban él. 1993 óta a Frankfurti Rádió Big Bandjének szólistája. A világ szinte minden jelentős jazz-fesztiválján fellépett már. Sok éve ő az egyik legtöbbet foglalkoztatott szaxofonos Európában. Televíziós és rádiós felvételei szinte megszámlálhatatlanok. Játéka több mint százötven lemezen és CD-n hallható. Sok pop-rock lemezen is dolgozott szólistaként. Öt CD-je jelent meg és több mint négyszáz koncertet adott 1985-től Jasper Vant’Hof holland zongorista Pili-Pili nevű zenekarával. 1991-ben saját TV-műsora volt a svájci televízióban. Tony Lakatos, aki eddig megjelent húsz lemezén többnyire saját szerzeményeit játssza, az első magyar zenész, aki bejutott az amerikai jazz-rádiók népszerűségi listájának élmezőnyébe. Legújabb lemezei: „I get Along With You Very Well” (Tony Lakatos Trió), “Gypsy Colours”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*