Különleges extrákkal jelent meg a Jurassic World DVD és Blu-ray

Több mint két évtizeddel az első Jurassic Park megjelenése után otthonuk kényelmében is élvezhetik a rajongók 2015 legnagyobb mozifilmjét, a Jurassic World-öt. A DVD-n és Blu-rayen is elérhető kiadványok számos extrát tartalmaznak, többek között Chris Pratt főszereplő és Colin Trevorrow rendező egymással készített interjúját.

jurassic_world4

 

Több mint húsz év telt el a mára ikonikussá vált, Steven Spielberg nevével fémjelzett Jurassic Park megjelenése óta, ami a műfaj rajongóinak hatalmas kedvence volt. A film 2015-ös újragondolása, a Jurassic World jegyeladásaiból kiderült: a nézők még mindig kíváncsiak arra, hogyan tarolják le a dinoszauruszok az arrogáns állatpark üzemeltetőket, és ezt a Universal különleges DVD és Blu-ray kiadványokkal hálálta meg a nézőknek.

 

A Bontonfilm forgalmazásában már Magyarországon is kapható változatokban láthatók lesznek többek között a filmből kivágott jelenetek és a kulisszák mögé betekintést engedő felvételek is. Kiderül, hogyan készültek a Jurassic World vizuális effektjei, hogy keltek életre a dínók és az is, hogy vették fel a színészek jeleneteit. Ritka adalékként a Jurassic World főszereplője, Chris Pratt és Colin Trevorrow rendező is meginterjúvolja egymást, és egyebek mellett a korábbi Jurassic Park filmekről is beszélnek.

A Blu-rayen található további extrák még mélyebb betekintést engednek a Jurassic World világába. Colin Trevorrow és Steven Spielberg beszélnek arról, hogyan jött a film ötlete és mi alapján választották ki a szereplőket, valamint a színészek is nyilatkoznak a karaktereikről és a forgatási helyszínekről. A Blu-rayt választókat Chris Pratt végigvezeti az Innovation Center elnevezésű kiállításon, és a nézők halálközeli, valamint különösen ijesztő dinoszauruszos pillanatokat is láthatnak a teljes mozifranchise-ból válogatva.

 

A Jurassic Park felújított változata – Chris Pratt, Bryce Dallas Howard, Irrfan Khan, Vincent D’Onofrio és Ty Simpkins főszereplésével – júniusban debütált és 1.62 milliárd dollárt hozott a készítőknek világszerte, amivel minden idők harmadik legnagyobb bevételt produkáló filmje lett az Avatar és a Titanic mögött.

 

A hatalmas siker nem maradhatott visszhang nélkül, a Universal már be is jelentette, hogy 2018 júniusában érkezik a folytatás. Addig azonban a rajongók újra és újra átélhetik az izgalmakat már saját kanapéjukon is, hiszen a Jurassic World már DVD-n és Blu-rayen is elérhető a Bontonfilm forgalmazásában.