Kulman Miklós: „Végre megvan a dobogó!”

A harmadik versenyén már végre minden a tervek szerint alakult a 2014-es szezonban a Tomracing Motorsport Team stuntridere, Kulman Miklós számára. A korábbi magyar bajnok nemzeti ünnepünkkor, augusztus 20-án szállt harcba a MAMS Stunt Riding Magyar Bajnokság kunmadarasi fordulójában, és a hibátlanul bemutatott gyakorlatának köszönhetően felállhatott a dobogó legalsó fokára, amivel megerősítette harmadik pozícióját az összetettben.

Amire nagyon számított, az végre összejött a Tomracing Motorsport Team korábbi magyar bajnok stuntriderének, Kulman Miklósnak. A négy fordulóból álló MAMS Stunt Riding Magyar Bajnokság harmadik körében Kunmadarason csaptak össze a legjobbak, és az augusztus 20-i versenyen a meglehetősen mostoha körülmények ellenére – folyamatosan esett az eső –ezúttal már úgy szerepelt, ahogy azt már régóta elvárta önmagától. Már a kvalifikáció alatt is minden hibátlanul működött, és a harmadik helyen jutott a fináléba. Ezt a helyezését aztán egy újabb remek gyakorlattal – még a nemrég betanult két új trükk is sikerült – megtartotta, így ebben a szezonban először felállhatott a dobogóra.

„Ugyan meglehetősen viharos körülmények között zajlott le a bajnokság harmadik fordulója, végre minden jól alakult a számomra, és ebben a szezonban először felállhattam a dobogóra. Pedig nem volt egyszerű dolgom, ugyanis a kvalifikáció és a finálé között még egy bemutatót is meg kellett csinálnom, ám ezúttal minden remekül ment. Hibátlan volt mindkét gyakorlatom, az újonnan tanult két trükk tökéletesen sikerült, aminek köszönhetően igencsak magas pontszámokat kaptam. Kifejezetten elégedett vagyok, a motorom is tökéletesen működött. Nagyon kellett már a jó eredmény, és ezzel a harmadik hellyel az összetettbeli helyezésemet is stabilizáltam a legjobb háromban”– mondta Kulman Miklós, aki a Kawasaki ZX 636 nyergében októberben, a negyedik, egyben záró bajnoki fordulóban áll újra rajthoz.

A Tomracing csapatkoordinátora szerint versenyzőjük kihozta a maximumot ebből a futamból, és ez a teljesítmény jó alap lehet majd a folytatásra.

Gratulálok Mikinek, hogy a változó időjárási körülmények ellenére is sikerült jól teljesíteni az Extrém Fesztiválon. Mikinek nagyon sűrű volt a programja, még egy extra bemutatót is bevállalt a versenynapra. A kvalifikáción harmadikként zárt, és ezt az eredményt a versenyen is megtartotta, aminek nagyon örülünk, főleg, hogy az összetettben is megerősítette a harmadik helyét. Sikerültek neki az új gyakorlatok, és nagyon magabiztos volt a motoron, ami nagyon bíztató a jövőre nézve”- fogalmazott Biel Richárd.