Kulman Miklós: „Sok múlik a kvalifikáción”

2015-kulman_miklos2Harmadszor is dobogóra szeretne állni idén a Tomracing Motorsport stuntridere

Május elsején folytatódik a Stunt Riding Bajnokság. A nagy teljesítményű motorokkal végrehajtott látványos akrobatikus gyakorlatokat bemutató versenyzők ezúttal Kunmadarason csapnak össze a bajnoki pontokért. A Tomracing Motorsport színeit képviselő Kulman Miklós az összetett harmadik helyéről várja a folytatást, és abban bízik, ismét felállhat a dobogó valamelyik fokára.

A motoros kaszkadőr a múlt hétvégén, Pécsen vett részt egy meghívásos versenyen, ahol szinte lemásolta az első bajnoki fordulóban mutatott teljesítményét. A Hungexpo után a baranyai városban is az ötödik helyen várhatta a finálét, ahol aztán megint parádés gyakorlattal egészen a dobogó legalsó fokáig lépett előre. A Tomracing Motorsport stuntridere most abban bízik, hogy Kunmadarason a kötelező formagyakorlatok után nem kerül behozhatatlan hátrányba az élen állókhoz képest.

„Az első fordulóban sok pontot veszítettem a kvalifikációs feladatokkal, így ennek kijavítása volt most az elsődleges cél. Sokat edzettem, de sajnos nagy változást így sem várhatok, mert a motorom villaszög állása nem elég meredek, pedig a kvalifikációs gyakorlatoknál erre nagy szükség lenne. Ennek ellenére szeretnék előrébb végezni, mint a múltkor. A hatperces gyakorlatommal már a Hungexpón és Pécsen is sikerült előre lépnem két helyet, most azonban ennél is előrébb szeretnék végezni. Minél több elengedett kezes mutatványt kell bemutatnom, mivel ezekért jár a legmagasabb pontszám. De lesznek speciális driftelések, ugrások is. Remélem, én és a motorom is jól teljesítünk majd pénteken, ugyanis ezúttal már a WD-40 termékei is segítették a felkészülésemet”– jelentette ki Kulman Miklós.

A Tomracing Motorsport csapatkoordinátora szeretné, ha versenyzőjük szakítana az eddigi hagyományokkal, és ezúttal már a kvalifikáción is az élmezőny tagja lenne. Onnan meg…

„A pécsi meghívásos versenyt jó felkészülési alapnak vehetjük a pénteki második bajnoki forduló előtt. Miki akárcsak a Hungexpón, most is leutánozta az első fordulóbeli teljesítményét, miután az ötödik helyről a harmadikig kapaszkodott fel a döntőben. Szép dolog a hagyománytisztelet, de itt az ideje annak, hogy a kvalifikáción elengedje az ötödik helyet, és előrébbről kezdje meg a döntőt. A gyakorlata egészen kiváló, így nincs kétségem afelől, ha az első akadályt jól veszi, akkor bármit elérhet a nap végére” – fogalmazott Biel Richárd.