Kulman Miklós: „Kellett ez a dobogó az önbizalmamnak”

Egészen parádés gyakorlattal lepte meg a bírákat és a közönséget Kulman Miklós az idei Stunt Riding Bajnokság első fordulójában, amit az Autó, Motor és Tuning Show (Hungexpo március 20-22)keretein belül rendeztek meg az elmúlt hétvégén. A korábbi magyar bajnok ugyan a kvalifikációban hibázott, de a döntőben hibátlanul teljesített, így végül felállhatott a dobogó legalsó fokára. A Tomracing Motorsport vezetői elégedettek versenyzőjük évkezdésével, és abban bíznak, hogy májusban, a kunmadarasi bajnoki fordulóban még ennél is előrébb tud majd végezni. 

 

Az elmúlt hétvégén elrajtolt a nagy teljesítményű motorokkal végrehajtott látványos akrobatikus gyakorlatokra épülő Stunt Riding 2015-ös versenyszezonja, melynek első fordulójára az Autó, Motor és Tuning Show szombati napján került sor. A mezőnyből idén sem hiányozott a Tomracing Motorsport színeit képviselő Kulman Miklós, aki egy gyengébbre sikeredett kvalifikációt követően – az 5. pozícióból várhatta a finálét – a döntőben egy hibátlan gyakorlattal két helyet is javítva végül a dobogó legalsó fokára állhatott fel. A korábbi magyar bajnok elégedett az idei szezonkezdéssel.

 

„Úgy érzem, elégedett lehetek a teljesítményemmel, főleg azzal a gyakorlattal, amit a döntőben sikerült bemutatnom. Ritkán mondok ilyet, de abszolút hibátlanul sikerült valamennyi trükköm, és ennek volt köszönhető, hogy végül a dobogóra állhattam. Sajnos a verseny előtt ki kellett cserélnem az első teleszkópot, és a vadonatúj alkatrész még nem úgy funkcionált, ahogy azt szerettem volna. Ráadásul hibáztam is, ezért eldöntöttem, a következő, májusi bajnokira külön gyakorolni fogom a kvalifikációs feladatokat. Ez a harmadik hely önbizalmat ad a folytatásra. A mostani pályánk szűk és kicsi volt, éppen ezért néhány új trükköt a biztonság miatt be sem mutattam, ám ígérem, a sokkal nagyobb kunmadarasi pályán már ezek sem fognak hiányozni a gyakorlatomból”– jelentette ki Kulman Miklós.

A motoros kaszkadőr eredményével a Tomracing csapatkoordinátora is elégedett volt.

„Nagy reményekkel vártuk a bajnoki rajtot, hiszen Miki a télen a felkészülés alatt rengeteget edzett és gyakorolt. Sajnos a kvalifikáció ezúttal nem úgy sikerült, ahogy arra számítottunk, de a döntőbeli teljesítménye egyértelműen igazolta, mennyit fejlődött, hiszen több helyet javítva végül a dobogón végzett. Elsőre ez abszolút nem rossz, bízunk a még jobb folytatásban”– fogalmazott Biel Richárd.