Kulman Miklós: „A motor immár hozzám van hangolva”

Második versenyén van túl a 2014-es szezonban a Tomracing Motorsport Team stuntridere, Kulman Miklós. A korábbi magyar bajnok ismét bejutott a fináléba a MAMS Stunt Riding Magyar Bajnokság kunmadarasi fordulójában, ahol végül a negyedik helyet szerezte meg.

A 2014-es szezontól a Tomracing Motorsport Team a technikai sportok egy újabb szakágában jelent meg, miután az év elején leszerződtették a korábbi magyar bajnok stuntridert, Kulman Miklóst. A négy fordulóból álló MAMS Stunt Riding Magyar Bajnokság első fordulóját a márciusi Autó, Motor és Tuning Show-n rendezték meg, ahol Miklós az 5. helyen zárt. A motoros kaszkadőr május elsején, Kunmadarason rendezendő 2. fordulóban előrébb lépett két szempontból: a fináléba jutva végül a negyedik helyen zárt, illetve végre tökéletes összhangba került az új Kawasakijával.

A kvalifikáció alatt már éreztem, ezúttal már sokkal jobban teljesítünk a motorommal együtt, és az ötödik helyen jutottam be a döntőbe. A hat perces műsorommal a negyedik helyre sikerült előre lépnem, így már egy pozíciót javítottam az első versenyhez képest. A Kawasaki beállítása nagyon jól sikerült, azt gondolom, hogy az idei szezonban már nem lesz szükség ezen változtatni, a motor immár teljesen hozzám lett hangolva. Elégedett vagyok a teljesítményemmel és az elért eredménnyel, és úgy vélem, a következő bajnoki fordulóban immár a korábbi önmagam leszek, és felállhatok majd a dobogóra– mondta Kulman Miklós.

A Tomracing csapatkoordinátora, Biel Richárd szerint versenyzőjük végre teljes mértékben ráérzett a Kawasakijára, és a most mutatott teljesítménye alapján a következő versenyén egy újabb lépéssel közelebb kerülhet álmai megvalósításához.

„Nem szabad türelmetlennek lennünk Mikit illetően, hiszen nagyon kevés ideje volt megszoknia az új motorját. Ebben a sportágban a sportolóknak abszolút meg kell bízniuk a versenygépeikben, és ez a pillanat nála most jött el. Fokozatosan erősödik a gyakorlata, olyan trükköket is bevállalt, amit az első bajnoki fordulóban még nem, és lépdel előre az eredményesség tekintetében. Úgy vélem, a harmadik versenyen már azt várhatjuk tőle, amit valójában tud, mi továbbra is minden segítséget megadunk neki a jó szerepléshez”- fogalmazott Biel Richárd.