KULINÁRIS ÉLVEZET – MEGFIZETHETŐ ÁRON

 Idén ősszel ismét több mint száz felső- és középkategóriás étterem konyháját ismerhetik meg az érdeklődők a IX. Országos Étterem Héten, október 12. és 18. között. Aki előzetesen asztalt foglal a www.etteremhet.hu weboldalon, minőségi, háromfogásos ebéd- vagy vacsoramenüt fogyaszthat 3,300.- forinttól kezdődő áron (amely a szervízdíjat is tartalmazza), szabadon választva a résztvevő éttermek közül.

Fotó: Dóka Attila, Juhász Melinda

A vendégek részéről nagy igény van arra, hogy a legdrágább, csúcskategóriájú alapanyagokkal dolgozó éttermek kiemelt minőségű menüt kínáljanak. A 2015. őszi Étterem Héten ismét jelen lesznek az ún. Prémium menük, melyeknek ára: 4,900.- forint lesz. A Prémium menük különleges minőségét kiváló, több Michelin ajánlással is rendelkező étterem fémjelzi.

A DiningCity nemzetközi étteremajánló októberben már kilencedik alkalommal szervezi meg a Magyarországon egyre nagyobb népszerűségnek örvendő Országos Étterem Hetet. A programban ezúttal is jó néhány olyan étterem vesz részt, amely szerepel „Az 50 legjobb magyar étterem” listáján. A minőségi vendéglátás szellemében az Étterem Hétre kialakított szabad helyek száma az egyes éttermekben limitált, de aki igyekszik az asztalfoglalással, az akár Michelin ajánlással rendelkező étteremben (pl.: ARAZ étterem, Gundel étterem, La Perle Nőire étterem, Paris Budapest étterem, Pesti Disznó Bisztró) is elfogyaszthatja a kedvező árú ebéd-, vagy vacsoramenüjét.

A különleges ételeken túl most egy egyedi borajánlattal is várja vendégeit néhány étterem: az Étterem Hét résztvevőinek kedvező áron kínál egy Disznókő Tokaji Kései Szüretből készült borkoktélt.

Az Országos Étterem Hét jó alkalom arra, hogy bárki megismerhesse a magyar vendéglátás legmagasabb szintjeit. A programban résztvevő kiváló éttermek az étlapjuk legjavát kínálják vendégeiknek: általában 3-4 féle előételből, főételből és desszertből választhatnak az ízek kedvelői. A sokak által megszeretett rendezvény keretében a legutóbbi alkalommal is több mint 23 ezren látogattak el a résztvevő éttermek egyikébe. Sőt, ismét sokan voltak olyanok, akik az egy hetes program lehetőségét kihasználva több éttermet is kipróbáltak.

Az Országos Étterem Hétre személyesen vagy telefonon NEM lehet asztalt foglalni – erre a célra a rendszer csak az online foglalásokat regisztrálja a www.etteremhet.hu weboldalon. A vendégek az asztalfoglalás elküldése után azonnali visszaigazolást kapnak e-mailben a foglalás sikerességéről.

A IX. Országos Étterem Hét tegnapi sajtóebédjén a 101 éves múlttal rendelkező patinás Café Astoria Restaurant mutatta be az eseményre készült teljes menüajánlatát. A tájékoztatón résztvevő vendégek a fantasztikus ízek mellett megismerkedhettek Szőcs Levente éttermi igazgatóval a Danubius Hotel Astoria étteremből; Lizsicsár Miklóssal, a St. Andrea Wine & Gourmet bar étteremvezetőjével és Mészáros Lászlóval, a Disznókő Szőlőbirtok és Pincészet igazgatójával. A bemutatót Kiss Zoltán, az Országos Étterem Hetet szervező DiningCity étteremajánló képviselője moderálta.