Kukucskálás helyett…

Az MSZP kegyetlennek és embertelennek tartja, hogy a kormány a gyermekétkeztetésben idén megmaradt 2,61 milliárd forintot nem az éhező kicsikre költi, hanem szétosztja a fideszes önkormányzatok között. Pedig ez a pénz ott volt, csak oda kellett volna adni! Ebből az összegből valamennyi éhező gyermek ingyenes étkeztetését meg lehetett volna oldani a téli szünetben! Orbán Viktor ne fenyőágak mögül mosolyogjon a nélkülöző családokra, hanem arra válaszoljon: a gyermekétkeztetésre szánt maradványpénzt miért nem arra fordították, hogy rászoruló gyerekeknek a téli szünetben is legyen mit enniük? Miért vették el ezt a pénzt a gyerekektől, és miért adták oda a fideszes önkormányzatoknak?

A Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat szerint a 2014-es költségvetés egyes forrásainak átcsoportosításával 68 város és község kap pluszpénzt „feladatainak biztonságos finanszírozása érdekében”. A legtöbbet, 2 milliárd forintot Debrecen kapja közösségi közlekedésének finanszírozására. A szétosztott összegben benne van az a 2,61 milliárd forint is, amely a „települési önkormányzatok egyes szociális gyermekjóléti és gyermekétkeztetési feladatainak támogatására” volt előirányozva.

Az MSZP gyalázatosnak tartja, hogy a gyermekétkeztetésben maradt pénzt a kormány nem a gyerekekre költi. Ez az embertelen intézkedés világosan megmutatja, mire számíthatnak gyermekeink a jövőben az Orbán-kormánytól.- írta szerkesztőségünknek megküldött közleményében  Bangóné Borbély Ildikó (MSZP) országgyűlési képviselő.