Krokodil á la carte

Rickshaw RollA Corinthia Hotel Budapest Bolyki Péter Executive Chef által vezetett, Michelin Guide ajánlással kitüntetett konyhája a már megszokott magas minőséggel, de megújult formában vesz részt a Gourmet Fesztiválon.

A szálloda Gastro Boulevard Budapest néven egy helyszínen bemutatkozó hat éttermi egysége idén is különleges gasztronómiai kalandokra csábítja a fesztivál látogatóit. A Corinthia fine dining Étterme: a Brasserie& Atrium, a folyamatosan megújuló, gazdag és változatos kínálattal szolgáló Le Bar, valamint a Távol-Keleti konyhaművészetet bemutató Rickshaw étterem nemzetközi viszonylatban is a vendéglátás legmagasabb színvonalát reprezentálja. A hotel épületében helyet kapó Bock Bisztró és Szamos Marcipán Royal Café egyedi atmoszférájával és tradicionális magyar kínálatával, az Orfeum pedig az elegáns, de könnyed kikapcsolódást nyújtó estjeivel egészíti ki a Gastero Boulevard Budapest Corinthián belüli, egyenként is kiemelkedő képviselőit.

Paprika ChickenA Gourmet Fesztivál idei témája a paprikás csirke, amelynek valamilyen formában minden kiállító étlapjára kell kerülnie. Nem lesz ez másként a Gasztro Boulevard Budapest impozáns pavilonjánál sem, ahol a chef által újraértelmezett, de mégis a klasszikus, hazai vonásokat meghagyó étel mellett két másik fogást is kóstolhatnak majd a vendégek. Egy különleges desszert, a Cherryies Jubilee is terítékre kerül, amely jeges-forró elemeinek és vibráló ízvilágának izgalmas találkozásával biztosan a fesztivál egyik kedvenc édessége lesz. A Gastro Boulevard Budapest legkülönösebb attrakciója azonban a konyhaművészet mesterfogásának méltán nevezhető crocoroll lesz, amely egy tekercs formában tálalt, valódi krokodilhúsos csemegeként igazi kuriózum és eleven színfolt lesz a Gourmet Fesztivál palettáján.

Cherries JubileeBolyki Péter Executive Chef leplezetlen lelkesedéssel, ugyanakkor a tőle megszokott titokzatossággal mesélt a crocorollról: „Manapság nem elég drága alapanyagokat a legmodernebb technológiák segítségével ötvözve egy irodalmi értékkel bíró névvel prezentálni. Változnak az ízlések, a vendégek és a preferenciák. Ha kiemelkedőt szeretnénk alkotni, akkor alapvető elvárás, hogy meglepő, érdekes és egyedi ételt prezentáljunk, amely egyfelől egy tudós precizitásával, tapasztalatával és biztos technikai felkészültségével, másfelől egy művész kreativitásával, szenvedélyével és bátorságával készül. Egyszerre kell tehát innovatívnak, kísérletezőnek és hideg vérűnek lenni, mindezt mégis végtelenül könnyed és elegáns módon. Amiért idén a krokodilt választottam, az éppen az alapanyag izgalmas és hálás mivoltából adódik. Aki valaha kóstolt már krokodilhúst, az tudja, hogy egy igazán különleges és egyedi kulináris élényre számíthat. A lágy textúra egy pimasz és kalandos ízvilággal párosul, amely a megfelelő fűszerek hozzáadásával csalogatható elő. A Gastro Boulevard Budapest igazi nyári csemegeként tálalja a krokodilt, amely megtestesíti mindazt, amiért ezt az évszakot szeretjük: a forróság, a temperamentum, az egzotikum ott rejlik minden egyes falatban. Úgy gondolom, hogy a crocoroll azért lesz szerethető és népszerű a látogatók körében, mert valódi egzotikumot kínál nagyon izgalmas, mégis kifinomult formában.”

Nemcsak a krokodil miatt érdemes azonban a Corinthia Hotel Gastro Boulevard Budapest standjához látogatni. A legszerencsésebb vendégek ugyanis a szálloda országosan egyedülálló, tematikus Sunday Brunch alkalmaira is belépőt nyerhetnek, amely minden vasárnap igazi gourmet élménnyel kápráztatja el a gasztronómia szerelmeseit. Akik pedig rákapnak a krokodil egzotikus ízére, azok számára a Corinthia Hotel Budapest konyhája minden alkalommal készséggel kínálja tálcán a nyarat.