Közös produkcióban mutatják be Bizet Carmen című operáját Veszprémben

Közös produkcióban mutatja be a Magyar Állami Operaház és a Veszprémi Petőfi Színház Bizet Carmen című operáját Veszprémben, Rinat Shaham izraeli mezzoszoprán címszereplésével – jelentette be a veszprémi teátrum igazgatója csütörtöki sajtótájékoztatóján.

 Oberfrank Pál elmondta, hogy a fiatal színházlátogatók számára is könnyen befogadható lesz a július 9-i előadás a Veszprém Arénában.
    Az igazgató emlékeztetett arra, hogy két évvel ezelőtt Ókovács Szilveszter, a Magyar Állami Operaház főigazgatója felkérésére rendezte meg a Carment Rinat Shaham címszereplésével a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon.
    Oberfrank Pál hozzáfűzte: Veszprémben Don José szerepében Nyári Zoltán lép színpadra, Escamillio szerepét Szemerédy Károly formálja meg, a további szerepekben a Magyar Állami Operaház művészeit láthatja a közönség. Az előadás karmestere Kesselyák Gergely, a díszlettervező Székely László.
    Oberfrank Pál elmondta, hogy számára, aki “prózai darabokhoz szokott”, nagy kihívást jelentett az opera megrendezése, ahol rengeteg ember van jelen egyszerre a színpadon.
    A rendező elmondta, hogy nem a megszokott, klasszikus jelmezekben és hagyományos öltözékben jelennek meg a szereplők, sokkal inkább a mai fiatalokra jellemző megjelenés és “életérzés” hatja át a darabot, így a mai fiatal és közép korosztály számára is befogadható a történet.
    Ókovács Szilveszter, a Magyar Állami Operaház igazgatója videoüzenetében elmondta, hogy a zenei részek között prózai megszólalások lesznek, így próbálták közelebb hozni a történetet a mai nézőkhöz.

Ókovács Szilveszter, a Magyar Állami Operaház igazgatója Fotó: Juhász Melinda/amdala.hu

Ókovács Szilveszter, a Magyar Állami Operaház igazgatója
Fotó: Juhász Melinda/amdala.hu

    Kellerné Egresi Zsuzsanna, a Veszprémi Petőfi Színház igazgatóhelyettese elmondta, hogy április 18-tól lehet majd jegyet vásárolni az előadásra.

Forrás:MTI