Közmédiás programok a Múzeumok Majálisán

2014. május 17-18-án 19. alkalommal rendezi meg a Múzeumok Majálisát a Magyar Nemzeti Múzeum. Tavaly, a fesztivál „nagykorúvá válásakor” a rendezvény külleme megújult, kiszínesedett, miközben meg is komolyodott: szakmai programjaival szélesebbre tárta a világot látogatóinak, idén pedig még több programmal várja a gyermekeket és a felnőtteket egyaránt.

Több mint száz múzeum jelenik meg egyszerre ekkor a Múzeumkertben, ahol a világon egyedülálló, kétnapos fesztiválon bizonyítják, hogy a múzeumok igazi társas helyszínek, ahol nemcsak értékeket kaphatunk, hanem jól is érezzük magunkat.

Az MTVA Rádió- és Televíziótörténeti Múzeuma 2014-ben is jelen lesz a Múzeumok Majálisán izgalmas programjaival. Mindkét nap 10-től 13 óráig Mesedélelőtt várja a kicsiket, ahol az MTVA műsorvezetői mesélnek A nagy mese pályázatra érkezett művekből és saját kedvenceikből. Szombaton Klement Zoltán, Mohay Bence, Farkas Erika és Trömböckzy Napsugár, vasárnap Bényi Ildikó, Vogyerák Anikó, Kiss Gábor István és Kovács „Koko” István mesél majd. 13 órától 15:55-ig az M2 Gyerekhíradósai várnak majd, hogy megmutassák, milyen is az ő munkájuk. Próbáld ki, hogy neked hogy menne! Hírolvasásodat hazaviheted DVD-n. Szombaton 16-17:55 Ki nyer ma? vetélkedő várja a komolyzene szerelmeseit Becze Szilviával, Bolla Milánnal valamint Bősze Ádámmal, vasárnap pedig az Új média iroda várja aktivitásaival az érdeklődőket.

Mindkét nap lesznek kézműves foglalkozások, valamint „Saját hangja, vigye haza” program, melynek során a látogatók betekintést nyerhetnek a történelmi hangfelvételek restaurálásának izgalmas világába, valamint kipróbálhatják magukat hírolvasóként is, az erről készült hangfelvételt pedig megkapják CD-n.