Középiskolás diákoknak hirdet felvételt a Mathias Corvinus Collegium

A Mathias Corvinus Collegium Középiskolás Programjának februári kurzusaira január 22-ig jelentkezhetnek a társadalomtudományok iránt érdeklődő 14-19 éves diákok. Az iskola mellett végezhető, e-learningen alapuló képzés a programban résztvevők számára ingyenes.

„A Program ereje a közösségben rejlik. A rendkívül színvonalas képzésen túl a diákok egy hasonló érdeklődésű, motivált fiatalokból álló aktív közösség részévé válnak. Személyes tréningeinkkel és nyári táborainkkal is igyekszünk erősíteni a diákok között kialakult kohéziót, ami nemcsak az emberi kapcsolataikra, hanem a gondolkodásuk fejlődésére, látókörük bővítésére is hatással van” – mondta Wittmann Zsolt, az MCC Középiskolás Programjának megbízott vezetője.

Az ország egyik legismertebb, hagyományos oktatást kiegészítő tehetséggondozó intézményének Középiskolás Programja tizenöt éve működik sikeresen. Országszerte több mint ezer diák vesz részt a távoktatási rendszeren és a havi egy személyes képességfejlesztő tréningnapon alapuló képzéseken. Wittmann Zsolt elmondása szerint továbbra is nagy hangsúlyt fektetnek a vidék megszólítására, így a felvételi időszakban az ország több nagyvárosának középiskolájába is ellátogatnak a Program képviselői. A szociálisan hátrányos helyzetű, nagy távolságból érkező diákok számára az intézmény utazási támogatást biztosít a tréningeken való részvételhez.

A nyolchetes rendszerben működő e-learning kurzusok a tanulók érdeklődési körének megfelelően kínálnak lehetőségeket. Így a palettán megtalálható a modern kori történelem, nemzetközi kapcsolatok, társadalmi tanulmányok, közgazdaságtan, amelyeket tavaly további képzésekkel bővítettek. Így már a pszichológia, a jog, valamint egy magyar és angol nyelvű íráskészség kurzus is felkerült a választható témák közé. Az érdeklődők valamennyi kurzus tematikáját és bemutatkozó videóját az intézmény honlapján, az e-learning rendszeren belül tekinthetik meg.

Azok a diákok, akik a Programban részt vesznek, jelentős előnyt szereznek az érettségi és felvételi vizsgák sikeres teljesítésében, illetve nagyobb eséllyel kerülhetnek be a Collegium egyetemi képzésébe. Továbbá a tréningek által nagyobb önismeretre tesznek szert, így későbbi pályaválasztásuk is tudatosabbá válik.

Azok, akik szeretnének egy kicsit közelebbről is betekintést nyerni a Középiskolás Programba, ellátogathatnak az MCC január 28-án megrendezendő Pályaorientációs nyílt napjára, ahol a továbbtanuláshoz kapcsolódva a legkeresettebb szakmákról is hallhatnak a jelenlévők.

A Középiskolás Programról, a jelentkezés pontos menetéről és a Pályaorientációs napról az érdeklődők az intézmény honlapján olvashatnak (www.mcc.hu) bővebben.