Közeleg az ország legnagyobb mezőgazdasági kiállítása, az OMÉK

Szeptember 20-án megnyitja kapuit a nagyközönség számára a 78. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripar Kiállítás és Vásár (OMÉK) a Hungexpo és a Kincsem Park területén. Az idei rendezvény a megszokott szórakoztató programokon és attrakciókon kívül kibővül egy szakmai nappal is szeptember 19-én, így a kiállítás történetében először ad helyet a színes piaci forgatag mellett szakmai előadásoknak, konferenciáknak és üzletember találkozóknak.

Közeleg Magyarország legnagyobb agrárszakmai seregszemléje, a 2017. szeptember 20-24. között, a HUNGEXPO és Kincsem Park területén megrendezendő Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripar Kiállítás és Vásár. Az Agrármarketing Centrum számos együttműködő szakmai partnerének kérésére meghosszabbított jelentkezési határidővel várja kiállítóit a kistermelőktől és családi gazdálkodókon át egészen a nagyipari cégekig, 2017. július 31-ig.

A nagyközönségnek és a szakmának egyaránt számtalan újdonsággal szolgál az idei OMÉK. Mindig megújuló tradíciójához hűen ez évben elsőként, a vásár szeptember 19-én Szakmai Nappal gazdagodik, amelyre a szakma jeles képviselői érkeznek. Az üzletember találkozók, szakmai fórumok és üzleti lehetőségeket feltáró előadások, kiaknázásra váró előnyöket kínálnak minden piaci résztvevő számára.

Az idei évben előregisztráció esetén ingyenes belépési lehetőséggel szólítjuk meg a jövő generációját és mindazokat a diákokat (http://www.omek2017.hu/iskolas-csoportoknak/) és hallgatókat, valamint tanárokat és oktatókat (http://www.omek2017.hu/iskolas-csoportoknak/), akik érdeklődést mutatnak az iránt, hogy pontosan mi kerül az asztalunkra, hogyan készülnek fogyasztásra szánt termékeink, min múlik azok minősége és milyen erősségekkel bírnak a kiváló magyar termékek.

A vásár idén számos más újdonságot is tartogat: most először az Ecotrophelia Magyarország 2017 élelmiszer innovációs hallgatói versenynek a 78. OMÉK ad otthont , de lesz gyermeksziget, civil tér, biosziget és biopiac is.

Idén visszatérő fellépőként újra az OMÉK színpadára áll az ExperiDance Társulat. A táncegyüttes „Fergeteges – A Királyné, a Gróf és a Cigánylány” című közkedvelt, látványos előadását a 100 Tagú Cigányzenekar szólamaival kelti életre 2017. szeptember 23-án, 19.00 órai kezdettel. Ezen kívül már szervezés alatt áll számos nagy sikerű produkció – köztük popkoncertek, népzenei előadások és gyermekműsorok – színpadra állítása is.

Az Agármarketing Centrum még valamennyi kiállító számára tud helyet biztosítani, ugyanakkor nem érdemes az utolsó pillanatra hagyni a jelentkezést, mert a lehetőségek folyamatosan szűkülnek. További információkat és a letölthető jelentkezési lapokat a http://www.omek2017.hu/kiallitoknak/ linken találhatják meg.