Közel 17 kilogramm kábítószert foglaltak le a fővárosban

 

A budapesti rendőrök marihuánát, amfetaminszármazékot, hasist, LSD-bélyegeket és ecstasy tablettákat találtak három kábítószer-kereskedő férfinál.

A rendőrök 2017. február 23-án a Budapest VI., Andrássy úton megállítottak egy autót és az utastérben több mint egy kilogramm marihuánát találtak. A 22 éves budapesti M. Olivér gépjárművének átvizsgálásakor az ajtókárpit alatt további 101 darab kábítószer-tartalmú tablettát, valamint a csomagtérben 14 darab növényi magot is találtak elrejtve.

A nyomozás eredményeként a Budapesti Rendőr-főkapitányság VI. kerületi Rendőrkapitányságának és a BRFK Kábítószerbűnözés Elleni Osztályának munkatársai beazonosították azt a férfit, akitől M. Olivér korábban a kábítószert vásárolta. A rendőrök még aznap este megjelentek a 36 éves B. Gábor XV. kerületi lakásánál, ahonnan éppen egy másik vásárló távozott. N. Péter ruházatának átvizsgálásakor a kabátjában 104 gramm marihuánát találtak.

B. Gábor lakásán a házkutatáskor 15,5 kilogramm marihuánát, 300 gramm amfetaminszármazékot, 416 darab LSD-bélyeget, 2000 darab ecstasy tablettát, 5 gramm hasist és több millió forintot foglaltak le a nyomozók.

A terézvárosi rendőrök mindhárom férfit előállították a BRFK VI. kerületi Rendőrkapitányságára, ahol gyanúsítottként hallgatták ki őket. Velük szemben kábítószer-kereskedelem bűntett miatt indítottak nyomozást. A rendőrség – őrizetbe vételük mellett – előterjesztést tett előzetes letartóztatásuk indítványozására.