Kövér László kiszámíthatóságot ígért

Kiszámíthatóságot ígért az Országgyűlés újraválasztott elnöke kedden a parlament alakuló ülésén.

Kövér László, az Országgyűlés titkos szavazással megválasztott elnöke beszédet mond  az Országgyűlés alakuló ülésén az Országházban 2018. május 8-án. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Kövér László, az Országgyűlés titkos szavazással megválasztott elnöke beszédet mond az Országgyűlés alakuló ülésén az Országházban 2018. május 8-án. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

    “Kiszámítható vagyok és maradok azon meggyőződésemben, hogy Magyarország felemelkedésének egyetlen útja a szuverén magyar népakaratban gyökerező parlamentáris demokrácia keretei között vezet, hogy hazánkban a politikai hatalom egyetlen legitim forrása a magyar választópolgárok közössége” – mondta.
    “Kiszámítható vagyok és maradok azon cselekvésemben, mely arra irányul majd, hogy a szuverén magyar népakaratot a magam helyén minden körülmények között tiszteletben tartsam, érvényesítsem és oltalmazzam, és ugyanezt kérem és várom el minden képviselőtársamtól, legyenek akár kormánypártiak, akár ellenzékiek, akár nemzeti, akár nemzetközi elkötelezettségűek” – tette hozzá.
    A parlamentáris demokráciának a XIX. században Kossuth Lajos által megfogalmazott eszmei alapvetése XXI. századunkban változatlanul érvényes: “Mindent a népért, mindent a nép által, semmit sem a népről a nép nélkül.” – fogalmazott az Országgyűlés régi-új elnöke.

Forrás:MTI