Kovács Sacit feldobja a hazai pálya

Kovács Sarolta imád hazai pályán versenyezni. Feldobja a közönség szeretete, plusz energiákat szabadít fel benne, s ha ezúttal a hazai pálya előnye a szó klasszikus értelmében nem is érvényesül – hiszen a kecskeméti öttusa világkupa-versenynek otthont adó helyszíneket a mieink sem ismerik – bizonyos szempontból mégis.

 

„A pálya nekünk is új lesz, de remélem, a hazai közönség nagy erőt ad majd a versenyzéshez, itthon mindig így szokott történni – mosolygott a Felix Promotion sportmenedzser-irodával együttműködő Kovács Sarolta, akinek az idén van két győzelme és egy negyedik helye, s szeretne újabb sikert aratni. – Legutóbb Kínában nem sikerült túl jól a vívás, azon kell most javítanom, jobban odafigyelnem a távolságokra. A jövő hét végi kecskeméti viadalon erősebb mezőnyre számítok, mint legutóbb Kínában, mert a magyar az egyetlen európai világkupa-verseny, ráadásul hozzánk szeretnek is jönni, mert mindig jó a rendezés, színvonalas a verseny. Ez azonban csak jó, hiszen jó ellenfelekkel mindig sokkal izgalmasabb versenyezni.”

Nos, ami az ellenfeleket illeti, Zámbori Pétertől, a versenyt szervező Hírös Sport ügyvezető igazgatójától megtudtuk, folyamatosan érkeznek a nevezések, eddig 34 ország körülbelül 180 versenyzője adta le a nevezését, de végeredményben körülbelül 200 indulóra számítanak a május 1-jétől 5-éig tartó kecskeméti világkupa-versenyen.

„A vívást a Messzi István sportcsarnokban tartjuk, az úszást a Kecskeméti Fürdőben, a lovaglást és a kombinált számot pedig a Benkó Zoltán szabadidőközpontban – árulta el Zámbori Péter. – A jegyértékesítés már elkezdődött, és nagy az érdeklődés, sok nézőre számítunk. A tizennégy éven aluli gyermekek ingyen tekinthetik meg a versenyeket, a felnőttek pedig jelképes, ezer forintos áron nézhetik végig az öt napig zajló küzdelmeket. A jelképes ár is azt szolgálja, hogy vonzóbbá tegyük az eseményt, hogy az Erdei Zsolt gála és a Fighters’ Run után újabb sikeres eseményt rendezhessünk meg Kecskeméten. Remélhetőleg magyar sikerrel…”