Kovács Saci megmutatta, mekkora szíve van!

Azt hitte, jobb lesz, ha alszik rá egyet. De nem lett jobb. Kovács Sarolta rettenetesen csalódott, hiszen a hazai Európa-bajnokságon úszott el az egyéni érem, méghozzá teljesen szürreális módon. Egy kutya megugatta a lovát a kilences akadálynál…

 

De ne szaladjunk ennyire előre! A Felix Promotion sportmenedzser irodával együttműködő fiatal öttusázó ugyanis összességében nagyon jó napot produkált a székesfehérvári Európa-bajnokság női döntőjében.

„Felszabadult voltam, nem görcsöltem, tudtam mit akarok, és jöttek is a tusok a páston, majd utána  a jó eredmény az uszodában. Mindkét számban harmadik lettem, így összetettben a második helyről vártam a folytatást” – nyilatkozta Kovács Saci.

A folytatást, vagyis a lovaglást. A magyar versenyző nem öttusa-lovat húzott, tehát nem ismerte, de az edzőivel megbeszélték, hogy nagyon jól ugrik. Igaz, amikor először futott a döntőben, a lovasa kissé elbizonytalanította, úgyhogy Sacinak nagyon határozottan kellett irányítania.

Ezzel nem is volt gond.

„Biztos kézzel, határozottan lovagoltam, és nem is volt semmi gond, a nyolcas ugrásig hibátlanul teljesítettük a pályát, aztán mentünk a kilencesre… Még most sem szívesen idézem fel a történteket. A kordon szélénél állt egy hölgy egy pásztorkutyával. A kutya elkezdett ugatni, a ló megijedt, nem akart ugrani, így ki kellett hagynom az akadályt. De nemcsak a ló zavarodott meg, hanem én is, el sem tudtam képzelni, hogy engedhettek oda az akadály mellé egy pásztorkutyát? Félreértés ne essék, nem a kutyára haragszom, neki az a dolga, hogy ugasson, ráadásul nekem is van kutyám, hanem az egész helyzetre. Hogy miként kerülhetett az akadály mellé? Fel sem foghatom. Kiestem a ritmusból én is, csak akkor tértem magamhoz, amikor az edzőm bekiabált, de persze a jó lovas eredménynek addigra befellegzett…”

Kovács Saci a hetedik helyről várhatta a kombinációs számot, és nem is a helyezés miatt volt nehéz helyzetben, hanem azért, mert teljesen padlóra került, onnan kellett nagyon rövid idő alatt felállnia, s iszonyatos lelki erőről tett tanúbizonyságot azzal, hogy összeszedte magát, elkezdett melegíteni, s egy helyet még nyert is a futás-lövészet során.

Bizonyította, hogy mekkora szíve van. S bár ezt a közjátékot szívesen kihagyta volna az életéből, kétségtelen, hogy mindez lelkileg az épülését szolgálta. Megerősítette. A hatodik hely pedig… A legjobb magyar eredmény. S ez még akkor is dicséretes, ha lehetett volna sokkal jobb is.

„Nagyon szomorú vagyok, mert abból a pozícióból, ahol álltam, s azok után, hogy tökéletes összhangban voltam a lóval, olyan könnyű lett volna érmet szerezni. Persze, a hatodik helynek is örülök, de lehetett volna ez sokkal, sokkal jobb is. Próbálom keresni a pozitívumokat, mondogatom magamnak, hogy ha egy ilyen rossz pontszámú lovaglással is hatodik tudtam lenni, az nagyon jó, hiszen jövőre a legjobb nyolc kap kvótát az olimpiára… Nem mondom, hogy túl vagyok a történteken, hiszen még fáj ez az egész, de megmutattam, hogy van szívem” – nyilatkozta vérbeli sportember módjára Kovács Saci.