Kovács László Zoltán: pozitívan látom a jövőnket

Kovács László Zoltán, a Szobafestő-Mázoló-Tapétázó Országos Ipartestület (SZMTOI) alelnöke a napokban részt vett az UNIEP rendezvényén, ahol a szakmai terület és az ipartestület jövőjéről, valamint a dereguláció fontosságáról is beszélt.

Kovács László Zoltán, az SZMTOI alelnöke
Fotó: Juhász Melinda

A beszélgetés során Kovács elmondta, hogy négy évig volt az ipartestület elnöke, jelenleg pedig alelnöki tisztséget tölt be. Emellett 13 éve az SZMTOI tagja. Szakmai munkáját főállásban tanárként végezi, és vállalkozását, mely a festés kivitelezésével foglalkozik, családi vállalkozásként működteti édesapjával és fiával együtt.
“Az utóbbi időben nagyon örülünk annak, hogy együtt dolgozhatunk iskolákkal, és a jótékonysági festéseken keresztül is közösen segíthetünk. A diákok élvezik és szeretik ezt a kezdeményezést, ami számunkra is rendkívül fontos” – emelte ki Kovács.
Az alelnök továbbá beszélt az Ipartestület megújításáról, az új kapcsolatok kialakításáról és a szorosabb együttműködésről. Elmondása szerint az újjáépítés során kiemelt szerepet kapnak az iskolákkal és a vállalkozásokkal való kapcsolatok, és céljuk, hogy minél több új tagot vonzanak az ipartestülethez.
Kovács kifejezte örömét az UNIEP rendezvénye kapcsán, amelynek résztvevői között nemzetközi szakemberek is helyet kaptak. Számára fontosnak tartotta, hogy az esemény lehetőséget teremt a tapasztalatok megosztására és a deregulációval kapcsolatos információk begyűjtésére.
Végezetül Kovács László kiemelte, hogy az UNIEP választásokon Igor Pippan újra megválasztásának örültek, mivel jó kapcsolatot ápolnak vele, és bíznak benne, hogy a közép-európai érdekeket hatékonyan képviseli majd az UNIEP-ben. Az alelnök hozzátette, hogy a választás lehetőséget teremt arra, hogy közvetlenül részt vegyenek az UNIEP életében, és közelebb kerüljenek a közös projektekhez és kezdeményezésekhez.