Kovács Bálint Olaszországban támad az Alpok-Adria bajnokságban

 A H-Moto Team legifjabb tehetsége, a mindössze 12 éves Kovács Bálint a hétvégén az olaszországi Adria International Raceway pályán versenyez, az Alpok-Adria Bajnokság idei nyitófordulóján. Bálintnak ez idén már a második versenye lesz, a slovakiaringi OB-futamot a bravúros 2. helyen zárta a 125SP kategóriában.

A tavaly a MAMI-kupán győztes ifjú motoros és csapata a tegnapi napon utazott ki az olaszországi versenyhelyszínre, ahol ma már az első szabadedzést is sikerrel teljesítette, habár a váltó-áttételezésen még finomítani kell, mert a pálya leglassabb visszafordítójában jelenleg 1-es sebességi fokozatot is kapcsolnia kell Bálintnak, ami nem szerencsés. Ma 16:30-kor még egy szabadedzést, majd szombaton két időmérő edzést rendeznek, melyek eredményei alapján a vasárnapi futam rajtrácsa megállapításra kerül majd.

Kovács Bálint
„Túl vagyok az első szabadedzésen. A pálya nagyon tetszik, szerintem az Euroring és a kecskeméti pálya keveréke, nagyon élvezetes rajta motorozni. Egyedül a váltó-áttételünk nem az igazi, ezért azon még állítunk. Kellemes motoros idő van, a mezőny erős, de én is elöl szeretnék menni. A második szabadedzésen, majd a hétvége további részében is szeretnék fokozatosan gyorsulni. Remélem, sikerül egy hasonlóan pozitív eredménnyel zárni a hétvégét, mint legutóbb, a Slovakiaringen.”